Marko: Red Bull vyhodí jezdce, který nebude mít výsledky

Marko: Red Bull vyhodí jezdce, který nebude mít výsledky

Helmut Marko dal před nadcházející sezónou formule 1 svým jezdcům z Red Bullu a Toro Rosso jasný vzkaz. Kdo nepodá dobré výkony, bude nahrazen.

„V juniorském programu Red Bullu máme dlouhodobé smlouvy a celý program je založen na výkonnosti,“ řekl poradce Red Bullu pro oficiální stránky F1. „Žádný rozstřel, je to jednoduché: ten, kdo nebude podávat dobré výkony, odchází.“

S Red Bullem mají v současné době smlouvu Daniel Ricciardo s Daniilem Kvjatem, zatímco u Toro Rosso čeká druhá sezóna ve F1 mladíky Maxe Verstappena a Carlose Sainze juniora.

Kvjat měl na začátku sezóny trochu problémy držet krok se svým týmovým kolegou, ve druhé polovině roku se však výsledkově zvedl a v konečném hodnocení skončil dokonce před Ricciardem.

Velmi dobře si ve své premiérové sezóně ve F1 vedl Verstappen. Na dotaz, zda by mohl 18letý Nizozemec příští rok přejít do Red Bullu, Marko odpověděl: „Uvidíme, co dokáže. Druhá sezóna je někdy složitější než ta první.“

Red Bull budou i letos pohánět motory Renault (pod značkou TAG Heuer). Tým z Milton Keynes je navíc zavázán, že bude ve F1 minimálně do roku 2020.

„Concordská dohoda platí do roku 2020. Abychom ale zůstali tak dlouho, musíme mít velmi brzy konkurenceschopný motor,“ dodal Marko, podle kterého je cílem pro letošní rok třetí místo v Poháru konstruktérů.

„Pokusíme se bojovat s Williamsem. Myslím, že na konci sezóny bychom měli být třetí, ale samozřejmě z dlouhodobého hlediska to není dost dobré.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud