Marko přiznává, že Ricciardo v Red Bullu chybí

Marko přiznává, že Ricciardo v Red Bullu chybí

Poradce Red Bullu Dr. Helmut Marko připustil, že rozhodnutí Daniela Ricciarda před loňskou sezónou opustit tým a přestoupit do továrního Renaultu mělo na Red Bull jednoznačný dopad.

Max Verstappen sice pro Red Bull a dodavatele motorů Hondu vloni získal tři vítězství a dvakrát startoval z pole position, týmu ale chyběl druhý silný jezdec, který by stabilně bodoval a jezdil s Verstappenem vpředu.

Red Bull původně jako Ricciardova nástupce angažoval Pierra Gaslyho. Ten však kvůli nevyrovnaným výkonům o svou sedačku v polovině sezóny přišel a vrátil se do Toro Rosso. Do Red Bullu se naopak už po polovině své první sezóny ve F1 přestěhoval Alexander Albon.

Podle Marka je však v sídle týmu v Milton Keynes od Ricciardova odchodu jiná atmosféra.

„Atmosféra v týmu je dobrá, ale od chvíle, kdy odešel, už není tak žoviální. Pro celý tým to byl trochu šok, když odešel do Renaultu,“ řekl Marko ve videorozhovoru pro Motorsport-Magazin.com.

Ricciardo je velmi známý svým pozitivním přístupem, dobrou náladou a širokým úsměvem a zdá se, že i někdy nekompromisnímu Markovi chybí odlehčení situace, o které se Ricciardo uměl postarat.

„Je jedním z nejrychlejších jezdců a když je potřeba, dokáže skvěle stahovat ztrátu. Navíc tu chybí jeho vtipy,“ připustil Marko.

Marko věří Albonovi

Po Gaslyho selhání Marko věří, že se z Albona rodí dobrý Verstappenův týmový kolega.

„Alex si vedl velmi dobře. Připojil se k týmu, aniž by testoval vůz a bodoval v každém závodě kromě Brazílie, kde byl sestřelen Hamiltonem. Je sebekritický a ví, kde se může zlepšit, což je velmi pozitivní. Doufáme, že letos bude pro Verstappena dobrým týmovým kolegou,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud