Marko: Doufám, že si Pérez vybral chyby až do konce sezony. Jeho nehoda v kvalifikaci byla nerozumná

Marko: Doufám, že si Pérez vybral chyby až do konce sezony. Jeho nehoda v kvalifikaci byla nerozumná

Konzultant Red Bullu Helmut Marko okomentoval výkon Sergia Péreze během závodního víkendu v Monaku.

Sergio Pérez si v posledních letech vysloužil nálepku jezdce, kterému se mimořádně daří na městských okruzích. Ostatně všech svých pět dosavadních výher v barvách Red Bullu oslavil na tratích tohoto typu.

O uplynulém víkendu v Monaku nicméně Mexičan tuto pověst příliš nepotvrdil. Pérez nejprve havaroval na začátku kvalifikace, kvůli čemuž musel startovat až z posledního místa, přičemž ani následný závod mu příliš nevyšel. Třiatřicetiletý závodník se po sérii kontaktů (se soupeři, i se svodidly) musel smířit až se 16. místem v cíli, a to se ztrátou dvou kol na vítězného kolegu Maxe Verstappena.

K výkonům Péreze v monackém knížectví se po dojezdu vyjádřil poradce Red Bullu Marko Helmut, který je znám tím, že diplomacii příliš neřeší, což potvrdil i tentokrát.

„Nebyla nezodpovědná, ale nerozumná,“ řekl 80letý Rakušan v rozhovoru pro ServusTV, když dostal otázku týkající se Mexičanovy nehody v kvalifikaci. 

„Doufám, že si chyby vybral až do konce sezony. Jeho rychlost, pokud měl před sebou volno, byla jinak dobrá. Nehoda v kvalifikaci však zničila celý jeho víkend,“ uvedl dále Marko v interview pro TV Sky Germany.

Doporučujeme

Články odjinud