Mark Webber podstoupil další operaci nohy

Mark Webber podstoupil další operaci nohy

Mark Webber dnes ráno potvrdil na svém twitteru, že podstoupil další operaci pravé nohy, kterou si zranil v roce 2008. Lékařský zákrok podle jeho slov proběhl zcela bez komplikací.

Pilot Red Bullu Mark Webber během minulého týdne podstoupil další plánovanou operaci pravé nohy, kterou si v roce 2008 zranil při sportovní akci s názvem Tasmania Challenge.

Před čtyřmi roky závodník popisoval pro australské noviny Herald Sun nehodu takto: "Zkoušel jsem vyhnout se kolizi na dráze, ale bylo mi jasné, že když uhnu doprava, skončím ve škarpě. Povedlo se mi uchránit od rány ruku a hlavu, nohy však byly upevněné na šlapkách kola, odnesly to tedy ony.  Už jsem nemohl nic dělat. Hodně to bolelo. Chvíli na to jsem pak pochopil, že mám nohu zlomenou."

Léčení poraněné nohy nakonec ale nebylo tak jednoduché, jak si to Australan zprvu představoval. Během zimní přestávky v roce 2009 musel podstoupit dlouhou sérii rehabilitací, aby se vůbec mohl vrátit za volant svého red bullu už v prvním závodě nové sezony, tedy v domácí GP Austrálie 2009. I tak se pilot ale nevyléčil úplně. Od té doby si musí každý rok udělat povinnou krátkou zastávku v nemocnici, kde mu pomocí dalších zákroků dávají lékaři nohu do pořádku.

Poslední takováto návštěva zdravotnického zařízení proběhla během minulého týdne a dnes Webber na svém twitteru uklidnil fanoušky, že vše dopadlo podle očekávání a on i jeho noha jsou naprosto v pořádku. Fotku z Australanova zotavování si můžete prohlédnout zde.

Doporučujeme

Články odjinud