Mark Webber nenechal na současné F1 nit suchou

Mark Webber nenechal na současné F1 nit suchou

Mark Webber před rokem opustil formuli 1 a zamířil do šampionátu vytrvalostních závodů. Novináři se ho proto s ročním odstupem zeptali, co říká na současnou formuli 1. Australan si nebral servítky.

„Podívejte se na Kimiho,“ říká Webber pro Salzburger Nachrichten. „Tohle není závodění. Pokud by šlo jezdit tvrdě na limitu, byl by tam, dával jedno rychlé kolo za druhým. Je naprosto frustrovaný. Také jsem slyšel, jak Bernie Ecclestone říká, že nepotřebuje mladé publikum ve formuli 1, zajímavé,“ pokračuje Webber.

Webberovi vadí současná formule 1 od A až po Z. „Nejsem si jistý, zda lidé chtějí dát 400 euro za vstupenku, aby se dívali na sedmnáctileté,“ kritizuje Webber angažování Maxe Verstappena svým bývalým zaměstnavatelem.

Je to skoro trapné, když vůz F1 vyjíždí z boxů

„Měli jsme tu jiné případy, třeba Fernanda a Kimiho, ale to byly velmi specifické případy a vozy bylo tehdy mnohem obtížnější řídit, zejména fyzicky a pravděpodobnost poruchy byla také větší. Teď je to skoro trapné, když vůz F1 vyjíždí z boxů. Je to jako mírně silnější GP2. Tohle není formule 1, na kterou jsme byli všichni zvyklí.“

Webberovi prý F1 rozhodně nechybí. Navíc ji už dokonce přestal sledovat. „Je to už pár měsíců, co jsem sledoval závod v televizi. Během Brazílie jsem byl v autě a poslouchal rádio – 85 procent věcí, o kterých mluvili, byly pneumatiky. Je to frustrující nejen pro jezdce ale také pro fanoušky.“

„Čtyři zastávky v boxech? Co to jako je?“ Webber kritizoval také platící jezdce a DRS.

Doporučujeme

Články odjinud