Mark Webber má při svém volnu nabitý program

Stihl plochou dráhu superbiky i kriket a chystá se na tenis.

Velká cena Německa na Nürburgringu se jede až 12. července. Závodníci si tak mohou užívat třítýdenní pauzu. Většinou ji tráví aktivně. To je případ i Australana Marka Webbera, aktuálně čtvrtého jezdce celkové klasifikace.

V sobotu navštívil plochodrážní Grand prix Velké Británie v Cardiffu, kde držel palce svému krajanovi Jasonu Crumpovi usilujícímu o třetí titul mistra světa. V neděli se pak přesunul na Donington Park, kde by příští rok měla závodit i formule 1. Tam sledoval světový šampionát třídy superbike. Zde se pozdravil s Jonathanem Reaou a Tomem Sykesem a tureckým jezdcem supersportů Kenanem Sofuoglem. Setkal se také s bývalými jezdci této kategorie - čtyřnásobným mistrem světa Carlem Fogartym a Jamesem Toselandem, který v současnosti závodí v MogoGP.

Vyzkoušel si rovněž trénink s australským kriketovým mužstvem vedeným kapitánem Rickym Pontingem, jeho přítelem. Sám Webber totiž kdysi kriket hrával. Nyní se chce podívat do Wimbledonu na slavný tenisový turnaj.

Aktivně "odpočíval" také hlavní technik Red Bullu Adrian Newey, který se svezl v závodě Britcar Spa Euro Race ve Spa Francorchamps. Při té příležitosti zde sledoval také závod formule 2. Tato série ho zaujala díky své vysoké úrovni a nízkým nákladům. "Je fantastické závodit na takové úrovni s takovým rozpočtem. Je to skvělá alternativa k GP2," řekl úspěšný konstruktér.

Doporučujeme

Články odjinud