Mark Webber by se nebránil oficiální roli u Porsche

Mark Webber by se nebránil oficiální roli u Porsche

Značka Porsche vstoupí již v příští sezóně do šampionátu formule E a personální složení jejího týmu se začíná pomalu vyjasňovat. Oficiální roli u německého továrního týmu by mohl zastávat i Mark Webber, který je v současnosti ambasadorem německého výrobce sportovních vozů.

Australan Mark Webber je úzce spojen se značkou Porsche od roku 2014, kdy se po odchodu z formule 1 stal členem jejího továrního týmu ve třídě LMP 1 světového vytrvalostního šampionátu FIA WEC. Již o rok později se Webber stal mistrem světa ve vytrvalostních závodech společně s Brendonem Hartleym a Timem Bernhardem.

Webber ukončil kariéru závodního jezdce po sezóně 2016, ve službách Porsche ovšem zůstal v roli ambasadora značky. Porsche se nyní připravuje na vstup do formule E, jejiž závod navštívil bývalý australský pilot formule 1 letos v Římě. Elektrický šampionát Webbera zaujal a podle vlastních slov by se nebránil zastávání oficiální funkce u Porsche ve formuli E.

„Bylo velmi zajímavé jen sledovat samotné dění. Bylo tam několik zajímavých věcí, u kterých jsem cítil, že bych s nimi mohl pomoci,“ řekl Webber novinářům v Římě po volných trénincích a kvalifikaci.

„Všechny v týmu znám velmi dobře. Jsem ambasadorem značky Porsche a byl jsem i jejím závodníkem. Znám i mnoho dalších lidí v šampionátu, jako jsou Pedro de la Rosa, Felipe Massa, Allan McNish nebo Susie Wolff.“

„Pro Porsche jsem pochopitelně vždy na telefonu, kdykoliv pro mě mají nějakou příležitost.“

Porsche hledá pro formuli E nového týmového šéfa poté, co Andreas Seidl, který v letech nedávno minulých dovedl německou značkou k úspěchům v Le Mans i ve WEC, odešel k McLarenu do formule 1.

Teoreticky by tak mohl továrnímu týmu Porsche ve formuli E šéfovat právě Webber, který by tak následoval příklad Allana McNishe u Audi. I skotský bouřlivák totiž během své závodnické kariéry vystřídal jak formuli 1, tak prototypy LMP 1.

V Porsche aktuálně probíhá restrukturalizace závodního oddělní, kterému dočasně šéfuje Fritz Enzinger, viceprezident oddělení motorsportu skupiny Volkswagen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud