María de Villotaová usiluje o vstup do formule 1 už v příštím roce

María de Villotaová usiluje o vstup do formule 1 už v příštím roce

Španělská závodnice María de Villotaová věří, že má šanci si v roce 2012 splnit sen a začít jezdit ve formuli 1. Usilovně na tom pracuje.

De Villotaová testovala ve formuli týmu Renault v srpnu na okruhu Paula Ricarda ve Francii a ihned poté deklarovala svůj cíl stát se závodní jezdkyní v královně motorsportu.

"První test v srpnu byl tak dobrý, že nám to pomohlo vše urychlit, moje šance se zvětšily. Jsou čím dál větší, každým dnem jsme blíž," řekla ke svému vstupu do formule 1 de Villotaová pro Europa Press.

Dcera bývalého pilota formule 1 závodila ve formuli Superleague a věří, že se osvědčila natolik, aby nemusela mít obavy z postupu na vrchol motorsportu.

"Ano, vím, že musím víc pracovat na fyzické kondici, ale jako sportovkyně a jezdkyně se domnívám, že se správným tréninkem a potřebnými zkušenosti z formule 1 se mi může dařit," uvedla.

V příštích měsících budou týmy formule 1 postupně uzavírat soupisky pro příští rok a zatím nikdo ani nenaznačil, že by o španělské závodnici uvažoval. Jako nejlogičtější volba by se nabízel tým HRT, ale těžko cokoliv předpovídat.

Jedenatřicetiletá de Villotaová chce v každém případě do formule 1 už příští rok. "To je můj hlavní cíl, můj sen, každý den na tom pracuji a bojuji o to," dodala.

Doporučujeme

Články odjinud