Foto: IndyCar

Foto: IndyCar

 Foto: IndyCar

Foto: IndyCar

 Foto: IndyCar

Foto: IndyCar

 Foto: IndyCar

Foto: IndyCar

 Foto: IndyCar

Foto: IndyCar

 Foto: IndyCar

Foto: IndyCar

 Foto: IndyCar
 Foto: IndyCar
 Foto: IndyCar
 Foto: IndyCar
6
Fotogalerie

Marcus Ericsson svůj první závod v IndyCar nedokončil

Konec minulého víkendu patřil v USA sérii IndyCar, která odstartovala sezónu 2019 na tradičním místě, a sice v ulicích St. Petersburgu na slunné Floridě. Mezi nováčky na startu nechyběl ani Marcus Ericsson, bývalý pilot formule 1, který od tohoto roku za „velkou louží“ hájí barvy týmu Schmidt Peterson Motorsports.

Účastník sedmadevadesáti velkých cen formule 1 Marcus Ericsson odstartoval své zámořské dobrodružství na téměř tříkilometrovém okruhu v ulicích St. Petersburgu osmnáctým místem v kvalifikaci se ztrátou 0.6751 na nejrychlejšího Willa Powera s monopostem stáje Penske.

Pro srovnání, Ericssonův týmový kolega Kanaďan James Hinchcliffe obsadil s černozlatým vozem s motorem Honda pod kapotou v kvalifikaci deváté místo.

Závod samotný, který se v St. Petersburgu jezdí na 110 kol, což odpovídá vzdálenosti necelých 319 kilometrů, probíhal pro osmadvacetiletého Švéda z Kulmy poměrně dobře. Ericsson se probojoval na hranici nejlepší desítky, k čemuž mu pomohla i dobře zvolená strategie. Švédský pilot zamířil z jednadvacátého místa k mechanikům pro palivo a novou sadu pneumatik již po šesti kolech závodu, což mu vyneslo postup pořadím.

Bohužel pro Ericssona skončil slibně rozjetý závod odstoupením. Švédův monopost týmu Schmidt Peterson s motorem Honda vypověděl službu kvůli technické závadě. Marcus Ericsson svůj závodní debut v IndyCar zhodnotil ve vyjádření na twitteru.

„První závodní víkend v IndyCar pro mě byl jako na horské dráze. Prožil jsem velmi dobrý pátek, v sobotu jsem zažil zklamání a neděle probíhala velmi dobře až do chvíle, kdy mě rozbitý chladič donutil odstoupit ze závodu. Závod jsem měl rozjetý na umístění v nejlepší osmičce a užil jsem si několik výborných předjížděcích manévrů a celkově mnoho zábavy,“ napsal bývalý pilot Sauberu fanouškům na sociální síti.

Nedělní úvodní závod roku 2019 vyhrál Josef Newgarden s monopostem Penske/Chevrolet. Kromě vítězného Američana však svým výkonem upoutal i další švédský nováček v IndyCar, kterým je Felix Rosenqvist.

Bývalý pilot formule E byl velmi rychlý, nemalou část závodu dokonce vedl a do cíle nakonec dojel na čtvrtém místě.

Šampionát IndyCar bude pokračovat 24. března na Okruhu Amerik nedaleko texaského Austinu. Zámořská formulová série se na tomto okruhu představí poprvé v historii.

Foto: IndyCar

Doporučujeme

Články odjinud