Marchionne: Vývoj motorů v průběhu sezóny je prvním vítězstvím

Marchionne: Vývoj motorů v průběhu sezóny je prvním vítězstvím

Sergio Marchionne očekává letos těžký rok pro Ferrari. Rozmrazení vývoje v průběhu sezóny vnímá jako první vítězství.

Ferrari na konci roku zažilo personální zemětřesení. Nyní se situace uklidnila a vše se připravuje na odhalení nového vozu, k němuž dojde online 30. ledna.

Marchionne mezitím připravuje vstup Ferrari na Wall Street. Současně s tím by se měl zvýšit počet vyrobených kusů ze 7 až na 10 tisíc ročně. To je podle prezidenta Ferrari možný a zvládnutelný cíl. Prodeje rostou zejména v Číně, důležitým trhem je ale také Británie.

Marchionne se v rozhovoru, který cituje web Jamese Allena, vyjádřil také k formuli 1. „Zúčastním se letos několika závodů, ale máme týmového šéfa, který se postará o každodenní chod týmu,“ řekl Marchionne. U kormidla Scuderie stojí už několik týdnů bývalý manažér Marlbora Maurizio Arrivabene.

„Nicméně začínáme odzadu. Zaměřil jsem se na nalezení způsobu, jak se dostat zpět na vrchol co nejdříve, aby Ferrari znovu vyhrávalo. Bude to těžký rok, ale důležité je, že jsme nesklopili hlavy.“

„Už máme dobrý výsledek, protože můžeme vyvíjet motory v průběhu sezóny, i když to vypadalo, že vše bude muset zůstat zmrazené. Myslím, že to je první vítězství. Teď doufáme, že některá další budou následovat,“ dodal šéf Ferrari a FCA z Detroitu.

Marchionne tím naráží na předvánoční dopis FIA, ve kterém federace vysvětlila týmům, že v pravidlech a přílohách není uvedené datum, do kdy musí proběhnout homologace současných pohonných jednotek. FIA tak nebude letos žádné datum vyžadovat a výrobci mohou vyvíjet tak dlouho, jak chtějí. Neplatí to ovšem pro Hondu, která je novým dodavatelem.  

Foto: Profimedia

Doporučujeme

Články odjinud