Marchionne nevylučuje vstup Alfy Romeo do IndyCar

Marchionne nevylučuje vstup Alfy Romeo do IndyCar

Výkonný ředitel koncernu Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne připustil, že by mohl s jednou svou automobilkou vstoupit do amerického formulového šampionátu IndyCar.

Vloni v listopadu oznámila Alfa Romeo svůj návrat do formule 1, když uzavřela partnerství s týmem Sauber. Podobnému spojení by se nebránil ani tým Haas. Na autosalonu v Detroitu Marchionne řekl, že by se skrze americký tým mohlo do F1 vrátit Maserati.

Marchionne také dodal, že uvažuje o vstupu do IndyCar. Alfa Romeo má přitom zájem rozšířit své aktivity na trhu v Severní Americe.

„Proč ne Alfa Romeo v IndyCar?“ ptá se Marchionne. „Přemýšlíme nad tím.

Gian Paolo Dallara (zakladatel a majitel společnosti Dallara, která dlouhodobě dodává šasi vozů IndyCar, pozn. redakce), považuji jej za velikána a nejlepšího italského inženýra.“

Výkonný ředitel IndyCar Jay Frye potvrdil, že řada automobilek projevila zájem vstoupit na americkou formulovou scénu. Neřekl však, zda je mezi nimi i Alfa Romeo.

„V posledních měsících, zejména od skončení naší sezóny 2017, jsme se setkali s řadou výrobců a jednali o možnostech stát se partnery IndyCar. Už jsme jich měli asi 10, některé schůzky jsou na počátku, jiné už dále.

Takže mohu říct, že tu vládne velké nadšení a pozitivní reakce, a to nás velmi těší. Návrat zpět k univerzálním aerokitům odstranil značné technické a finanční překážky pro jakéhokoliv potencionálního výrobce.“

Foto: Alfa Romeo

Doporučujeme

Články odjinud