Marc Gené: Alonso je nejlepší a u Ferrari je šťastný

Marc Gené: Alonso je nejlepší a u Ferrari je šťastný

Kdo je nejlepší pilot v současné formuli 1? Marc Gené v tom má zcela jasno a ukazuje na svého kolegu a krajana Fernanda Alonsa.

Marc Gené už deset let pracuje pro Ferrari jako testovací jezdec, takže situaci a poměry u italské stáje dobře zná. Podle Španěla je nejlepším pilotem současnosti Alonso.

„V současné době je rozhodně nejlepším jezdcem ve formuli 1, je nejkomplexnější. Je škoda, že se to neodráží v titulech“, říká Gené.

V posledních dnech se velmi hlasitě mluví o tom, že by Alonso mohl dříve nebo později odejít do McLarenu. Tým z Wokingu zatím nepotvrdil své jezdecké složení pro příští rok. Od roku 2015 nebo o rok později by mohl přijít některý z mistrů světa.

McLaren prý pokukuje po Alonsovi, Vettelovi a případně i Hamiltonovi. Ten sice jezdí v dominantním Mercedesu, ale pokud by prohrál souboj s Rosbergem, mohl by být frustrován. 

Ale zpět k Alonsovi. Podle Geného je ve Ferrari spokojený. „On je velmi šťastný u Ferrari. Nemohl by být na lepším místě. Myslím, že jsme od roku 2010 viděli to nejlepší z Fernanda. V roce 2010, 2012 nebo letos je jeho jezdecký styl perfektní.“

 

Doporučujeme

Články odjinud