Máme více přítlaku a přilnavosti, zhodnotil Massa úpravy Ferrari

Máme více přítlaku a přilnavosti, zhodnotil Massa úpravy Ferrari

Ferrari jezdí v Barceloně s verzí vozu, která se velmi blíží konfiguraci pro GP Austrálie. Podle Massy se vydařila, zlepšení je jednoznačné.

"Tyto dva dny testů byly velmi důležité a výsledek je dobrý," komentoval Brazilec. "Nasadili jsme na 150° Italia mnoho nových dílů a jejich dopady byly zřejmé. Máme více přítlaku, a proto i pneumatiky fungují lépe, i když je úroveň jejich opotřebení stále významná."

Právě pneumatiky Pirelli budou mít významné dopady především na závody, i když myslet na ně budou muset jezdci po celý víkend. "Domnívám se, že kvalifikace bude pořád důležitá, ale závody budou velmi odlišné od těch loňských," odhadl Massa. "Očekávám hodně zastávek v boxech. Bylo to vidět dnes (ve čtvrtek), kdy jsem stavěl čtyřikrát. Bude důležité pečlivě zvažovat použití pneumatik, dokonce i v kvalifikacích."

"Strategie bude ještě důležitější než dřív, to je jisté. Já osobně si víc věřím, protože mít více přilnavosti v prvním rychlém kole je pro mě životně důležité. Myslím, že můj jezdecký styl těmto pneumatikám vyhovuje, zatímco loni jsem se kvůli pneumatikám hodně trápil, hlavně protože ty přední byly velmi tvrdé."

S pneumatikami pro suchý povrch Massa problémy nemá, ale dodal, že všichni jezdci by rádi viděli zlepšení mokrého obutí, protože to má v současné specifikaci nedostatečnou přilnavost.

Co se týče rozložení sil, od začátku testů jsou za nejlepší týmy považovány Red Bull a Ferrari. Tyto stáje se vzájemně označují za největší soupeře. "Já bych řekl, že favorité jsou oni," řekl Massa k vyjádření Marka Webbera, že favoritem je Ferrari. "Jsou úřadujícími mistry světa, mají velmi rychlé auto a zdá se, že v testech odvedli velmi dobrou práci. Nicméně, skutečně doufám, že pravdu má on."

Doporučujeme

Články odjinud