Máme spolehlivý vůz, raduje se Hamilton po testech v Jerezu

Máme spolehlivý vůz, raduje se Hamilton po testech v Jerezu

Lewis Hamilton odjíždí ze Španělska s radostí, že letošní mercedes vypadá celkem spolehlivě, Nico Rosberg navíc dodává, že jeho tým ještě plně neodhalil potenciál W05.

Mercedes odjel při prvních letošních testech v Jerezu 309 kol, což je nejvíc ze všech týmů, dokonce o 58 kol víc než druhá stáj v pořadí, totiž Ferrari. Lewis Hamilton pak zajel na španělském okruhu celkově třetí nejlepší čas a předchozí čtyři dny shrnuje slovy: "Bylo to fantastické, opravdu úžasné. Počet odjetých kilometrů je nejpozitivnější věc, kterou si odsud můžeme odvézt. Auto je spolehlivé."

Red Bull, který v loňském šampionátu rozdrtil své konkurenty, z Jerezu odjížděl v ne příliš dobrém rozpoložení. Hamilton se však snaží k tomuto faktu příliš neupínat. "Momentálně se nesoustředíme na nikoho jiného, snažíme se soustředit jen na sebe, zlepšit se a získat tolik dat, kolik jen půjde. Najet tolik kilometrů, kolik bude možné, a snažit se dělat všechno krůček po krůčku."

Nico Rosberg se ke svému týmovému kolegovi přidává s chválou prozatímní spolehlivosti, avšak netroufá si odhadovat, jak na tom letos bude Mercedes s rychlostí. "Zatím nevíme, jak jsme na tom s rychlostí, vůbec. Se spolehlivostí a tím vším jsme dosud udělali velký krok vpřed. To mě hodně těší, protože to byl nejdůležitější úkol pro tento test." Německý pilot navíc dodává, že Mercedes zatím plně neodhalil svůj potenciál, a to právě proto, že se v prvních testech zaměřoval hlavně na počet odjetých kilometrů a otázku spolehlivosti.

Doporučujeme

Články odjinud