Máme si ponechat jméno Lotus? ptá se Fernandes fanoušků

Máme si ponechat jméno Lotus? ptá se Fernandes fanoušků

Souboj o jméno Lotus ve formuli 1 neskončil a současný Lotus Racing váhá, jak se má zachovat. Přejmenovat se nechce, ale zeptal se na názor fanoušků.

Majitel týmu Tony Fernandes položil na Twitteru otázku: "Máme si ponechat současnou identitu, nebo ji změnit? Dejte mi, prosím, vědět."

Fernandes přitom nedávno koupil práva na jméno "Team Lotus" a oznámil, že se tak bude nazývat jeho tým v příští sezóně. Ale Malajsijský Proton, který vlastní Lotus Group, se pravděpodobně spojí s týmem Renault a bude chtít jméno Lotus využít také.

Fernandes po závodě v Abú Zabí řekl, že chce, aby se jeho tým i nadále jmenoval Lotus, ale zároveň přiznal, že nechce legendární jméno zničit vleklými soudními spory.

"Pragmatický Tony Fernandes říká: ´Nezničme to, co Colin Chapman vybudoval.´ A pokud to tak má být, tak jméno prodáme a necháme Danyho Bahara, ať si s ním dělá, co chce. Ale emoce mi říkají, že jsme udělali skvělou práci, vlastníme ho a v tuto chvíli chci o něj bojovat," řekl Fernandes o Lotusu pro Autosport.

Doporučujeme

Články odjinud