Máme neuvěřitelné jezdce, chválí šéf Mercedesu Lowe

Máme neuvěřitelné jezdce, chválí šéf Mercedesu Lowe

Lewis Hamilton a Nico Rosberg se díky převaze svého vozu mohou těšit exkluzivní bitvě o titul. V rámci interního souboje se však dopouštějí minima chyb.

Mercedes vyhrál deset z dosavadních jedenácti kvalifikací, v závodě si vítězství nechal utéct pouze dvakrát. Šest velkých cen letos pro tým z Brackley skončilo dvojitým triumfem.

Technický šéf týmu Paddy Lowe přitom pěje slova chvály na adresu svých závodníků, ti totiž pustili pouze minimum bodů svým soupeřům na základě jezdeckých chyb.

„Co se chyb týče, výsledky, kterých tito dva jezdci dosáhli, jsou neuvěřitelné,“ řekl Lowe.

„Projít všemi těmi závody, tréninky a kvalifikacemi pouze s minimem chyb, ať už se jedná o havárie, špatné pneumatiky, problémy s provozem nebo incidenty řešené sportovními komisaři, letos jsou opravdu fantastičtí.

Nemělo by se to brát na lehkou váhu. Když se rozhlédnete po boxové uličce, každý víkend najdete někoho, kdo se dostal do potíží, protože nebyl stoprocentní.

Pokud chcete každý víkend vyjet double, potřebujete skvělé auto, ale také nesmíte udělat žádnou chybu.“

Lowe si pochvaluje také vzájemnou rivalitu svých jezdců, kteří jsou tak schopni vymáčknout jeden z druhého ještě víc.

„Jsem si jistý, že to má určitý efekt, když se dva jezdci vzájemně tlačí na nové úrovně, protože vidíte, co je vlastně možné. Také vidíte opak, pokud je auto slabé a jezdci na sebe vzájemně nevyvíjejí tlak, pak zkrátka sklouznou.

Když se podíváte na Silverstone, kde mezi našimi vozy v prvním stintu byl čtyřsekundový rozdíl, Lewis chtěl, abychom mu v každém sektoru říkali, jak je na tom v porovnání s Nikem. To bylo letos poprvé, co chtěl každý sektor v každém kole.“

Doporučujeme

Články odjinud