Mallyovy finanční problémy vliv na Force Indii nemají, opakuje tým

Mallyovy finanční problémy vliv na Force Indii nemají, opakuje tým

Banky tlačí na Vidžaje Mallyu, aby splatil dluhy své letecké společnosti, na tým formule 1 si ale podle jeho vedení nesáhnou.

Většinový vlastník Force Indie Vidžaj Mallya čelí nepříjemnostem kvůli svým aerolinkám Kingfisher dlouhodobě. Loni na něj dokonce byl vydán zatykač kvůli dluhům za letištní poplatky, spor nakonec urovnala dohoda.

Kingfisher nelétá od loňského října, paralyzují ho dluhy, které už přesáhly jednu miliardu dolarů. Věřitelům dochází trpělivost a podle Financial Times banky chtějí začít uspokojovat své pohledávky na osobním majetku indického miliardáře, jehož součástí jsou mimo jiné jachty, sbírka vozů, tým kriketu a tým formule 1.

Zástupce šéfa indického týmu Robert Fernley však stále tvrdí, že se Mallyovy finanční problémy Force Indie nedotknou. "Tým formule 1 neovlivní," řekl v rozhovoru s Jamesem Allenem. "Není žádné spojení mezi tím, co se děje s Vidžajovým byznysem, a mezi tím, co Vidžaj dělá s týmem F1."

"Takže je jedno, co se tam děje. Jestli se bude Kingfisheru nebo United Spirits dařit nebo ne, vliv na tým mít nebude. Pro nás je velmi těžké tuhle zprávu rozšířit, i když se o to snažíme několik let."

"Každé tři nebo čtyři měsíce je tu historka, že krachujeme, nebo že nás někdo prodává. Trvá to pět let, takže jsme na to zvyklí. Pětkrát do roka jsme na prodej! Ale pořád jsme tady a silnou stránkou Force Indie jsou, a mnoha lidem to zřejmě uniká, naši majitelé. Nemusíme chodit na externí trhy, abychom dali dohromady náš závodní rozpočet. Máme to štěstí, že máme tak dobré majitele, jako jsou Vidžaj a Sahara."

Na druhé straně je Force India jediný tým, který doposud neuzavřel svoji letošní jezdeckou sestavu, což svědčí o tom, že ne všechno je v pořádku.

Doporučujeme

Články odjinud