Mallya poblahopřál Strollovi k dohodě s Astonem Martin

Mallya poblahopřál Strollovi k dohodě s Astonem Martin

Majitel bývalého týmu Force India, který nyní ve formuli 1 závodí jako Racing Point, Vidžaj Mallya je podle svých slov rád, že tým bude mít od sezóny 2021 podporu Astonu Martin.

Současný majitel Racing Pointu Lawrence Stroll získal podíl v Astonu Martin a od příštího roku bude mít britská značka sportovních vozů své zastoupení i ve formuli 1.

Mallya, který tým vedl od roku 2008 až do roku 2018, kdy musel tým pro finanční problémy prodat, Strollovi pogratuloval k nové smlouvě.

„Mám radost z Lawrence a z celého týmu. Stát se továrním týmem bylo vždy naším snem. Lawrence a já jsme přátelé a dnes ráno jsem mu k této zprávě pogratuloval. Je to velmi šikovný investor a jeho dosavadní výsledky to dokazují. Když se podíváte na ceny akcií Astonu Martin, je jasné, že udělal skvělý obchod,“ řekl Mallya Autosportu.

„Pro Racing Point je skvělé, že se stane továrním týmem s podporou velké britské značky, jakou je Aston. Aston má spoustu fanoušků a ti se nyní stanou také fanoušky Racing Pointu.“

Bývalý šéf Force Indie také přiznal, že s Astonem Martin jako sponzorem jednal už v roce 2015.

„Před pěti lety jsme měli s Astonem rozhovory, ne abychom se stali továrním týmem, ale aby byl Aston hlavním sponzorem a poskytl nám určitou technickou podporu,“ přiznal.

K dohodě však nedošlo a Aston Martin začal spolupracovat s Red Bullem. „Nevím, jakou mají dohodu s Red Bullem, ale nemyslím si, že Aston zasahuje do technických záležitostí. Red Bull má génia Adriana Neweyho, takže podle mě nepotřebují nikoho dalšího!“

Mallya se po delší době vloni zúčastnil Velké ceny Velké Británie. Formule 1 mu však podle jeho slov nechybí.

„Byl jsem ve formuli 1 celých deset let. Užil jsem si každý jeden moment tohoto období, nyní je na čase dělat něco jiného. Jsem velmi hrdý na to, čeho jsme dosáhli, zejména na dvě čtvrtá místa v Poháru konstruktérů.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud