Mallya: Hülkenberga ani Di Restu nedám, stejně mě nikdo neoslovil

Mallya: Hülkenberga ani Di Restu nedám, stejně mě nikdo neoslovil

Spolumajitel Force Indie Vidžaj Mallya nechce uvolnit ani jednoho ze svých závodních jezdců, chce si je ponechat i v příští sezóně.

Když byl zástupce šéfa Force Indie Bob Fernley v Monze dotázán na Hülkenberga a Di Restu, potvrdil, že oba mají s týmem platné smlouvy na příští rok. Dodal ale, že pokud jezdec nemá vůli pro svoji stáj jezdit, nemá smysl ho nutit.

"Takže pokud dostaneme nabídku od některého ze čtyř velkých týmů, budeme s nimi muset pracovat. Dohodou bude muset být finanční vyrovnání, protože budou těžit z naší práce, musíme být pragmatičtí," uvedl pro Autosport.

"Vidžaj je k tomu celou dobu otevřený. Nejsme tu, abychom omezovali posun našich jezdců vpřed, ale kdyby to měl být krok stranou, postavili bychom se proti tomu."

Jenomže Vidžaj Mallya hovoří trochu jinak, i když to samozřejmě může být vyjednávací taktika pro zisk co největšího odstupného. "Oběma svým jezdcům jsem potvrdil, že si je chci nechat, konec," řekl v rozhovoru s Adamem Cooperem.

"Udělám vše, co bude třeba, abych si své jezdce udržel. Spekulace tu sice jsou, ale mě nikdo neoslovil. Že jsou jejich jména zmiňována, jen ukazuje, že jim důvěřuji správně."

Hülkenberg byl poslední dobou často zmiňován jako možný náhradník za Felipeho Massu. Ovšem vzhledem k tomu, že prezident Ferrari nepovažuje za dost zkušeného Péreze, tak by těžko mohl mít jiný názor na Hülkenberga, který má na kontě víceméně stejný počet Grand Prix.

Di Resta pak bývá spojován s McLarenem či Mercedesem, v závislosti na tom, jak by se měli či neměli dát do pohybu Michael Schumacher a Lewis Hamilton.

Doporučujeme

Články odjinud