Maldonado: venezuelské ministerstvo mě nesponzoruje

Maldonado: venezuelské ministerstvo mě nesponzoruje

Pastor Maldonado byl v Monaku dotázán na slova nového venezuelského ministra sportu, který odmítá další podporu sportu.

Předvčerem jsme vám psali, že se nový venezuelský ministr sportu nechal slyšet, že už nedá žádný další dolar do motorsportu. Okamžitě se tak vyrojily teorie o tom, že může být ohrožena závodní sedačka Pastora Maldonada, kterého podporuje státní naftařská společnost PDVSA.

Maldonado ale podobné teorie odmítá s tím, že ho nesponzoruje ministerstvo ale PDVSA a vlastně ani ona ne, protože ta je vlastně sponzor týmu a nikoliv jeho.

„Podle mých informací ropná společnost (PDVSA) nehovořila o sponzoringu ve formuli 1. Něco řekl ministr sportu a to je vše. Ministr sportu nepodporuje formuli 1”, říká Maldonado.

Jenomže problém nemusí být jen tak vyřešen. Venezuela není úplně tržní ekonomikou, řadu podniků Chávez zestátnil. Ropa je hlavním příjmem venezuelské vlády, a pokud se ta rozhodne peníze využít pro podporu jiného sportu, Maldonado s tím nic nenadělá.

Na adresu Maldonada se také objevuje celá řada vtipů kvůli velkému počtu nehod v letošní sezóně. Venezuelana to ale nechává v klidu.

„Je to v pořádku. Vždy jsem byl zvyklý na hodně kritiky. Žijeme ve svobodném světě, lidé mohou říkat, co chtějí. Alespoň o mně někdo mluví”, říká pilot Lotusu.

Maldonado sám neví, co za jeho nehodami stojí. V některých případech za to prý mohl vůz a nová pravidla, na která si zvyká. Na druhou stranu se prý ale nechce vymlouvat a řadu svých chyb uznává. 

Doporučujeme

Články odjinud