Maldonado: V Číně chci dojet v první pětce

Maldonado: V Číně chci dojet v první pětce

Venezuelský pilot Williamsu Pastor Maldonado letos zatím nedokončil jediný závod. Svou reputaci si ale hodlá v nejlbližších závodech napravit. V GP Číny chce být mezi nejlepšími pěti.

Pastor Maldonado letos zatím nedokázal využít ani jeden závod k zisku bodů pro Williams, i když k tomu neměl moc daleko. Během GP Austrálie jezdec těsně před koncem závodu chyboval a přišel tak o nejlepší možné umístění kariéry, v GP Malajsie ho zase zradil motor jeho monopostu.

Venezuelské televizi VTV jezdec prozradil, že dobře promyšlená taktika by ho ve Velké ceně Číny mohla dostat do nejlepší pětice jezdců. "Počítám s tím, že si to všechno vynahradím. Vždyť díky dobré taktice se můžu umístit v první pětce," řekl.

"Musíme už začít získávat nějaké body. Dosud nám to kazila jenom smůla. Tým pracuje soustředěně, takže určitě nakonec dosáhneme svého a budeme bojovat o vysoké příčky," slibuje Maldonado.

"Sezona pro nás začala celkem pozitivně. Co se týče rychlosti, tak porážíme mnohé další týmy, máme navíc rozhodně konkurenceschopné auto, což se nejvíc projevuje během závodů. V kvalifikaci se nám zatím nedostává takové rychlosti, ale v současné době se aktivně zabýváme řešením nedostatků FW34. Navíc už v těch nejbližších závodech představíme řadu technických novinek," prozrazuje Venezuelan.

Doporučujeme

Články odjinud