Maldonado už je ochotný změnit jezdecký styl, přiznává agresivitu

Maldonado už je ochotný změnit jezdecký styl, přiznává agresivitu

Dokud si na Pastora Maldonada jen stěžovali ostatní jezdci, neměl vůli měnit své chování. Ve světle možného zákazu startu ale změnil názor.

Maldonado je letos suverénně nejtrestanějším jezdcem, například do Itálie si přivezl dvojitou penalizaci za ulitý start a kolizi s Glockem v Belgii, celkem ztratí na startovním roštu 10 míst.

Z Belgie si ale přivezl také obavy, že by ho mohl potkat stejný osud jako Romaina Grosjeana, který za způsobení hromadné postartovní kolize ve Spa dostal distanc na jednu Grand Prix.

"Občas ano," přikývl Maldonado na otázku, zda není někdy až moc agresivní. "Je to jedna z mých vlastností, všichni to vědí. Někomu se to líbí, někomu ne. Je třeba toho využívat, když je to třeba, ale ne vždy."

Přitom když ho například kritizoval Pérez za kolizi v Silverstonu, Maldonado se bránil, že nejezdí zbytečně agresivně a že na svém stylu nehodlá nic měnit. Teď si sype popel na hlavu a změnit se chce.

"Dostal jsem poměrně hodně trestů a potřebujeme dělat něco jinak, abych se vyhýbal stewardům," řekl. "Dělám maximum, abych se k nim nevrátil, a získal body."

Že změnu potřebuje, dokazují výsledky. Po nečekaném vítězství ze Španělska je už sedm závodů bez bodů.

Doporučujeme

Články odjinud