Maldonado se vrací do první řady a chce konečně bodovat

Maldonado se vrací do první řady a chce konečně bodovat

Maldonado se podruhé kvalifikoval do první řady. Když z ní startoval naposledy, vyhrál. Od té doby osm závodů nebodoval a věří, že se to konečně změní. Senna poškodil vůz a je sedmnáctý - AKTUALIZOVÁNO.

Williams se poprvé od Velké ceny Španělska vrací do první řady. Pastor Maldonado se do Velké ceny Singapuru na okruhu Marina Bay kvalifikoval jako druhý. Bruno Senna si v druhé části urazil zavěšení a skončil sedmnáctý.

Maldonado sice několikrát prokázal svou rychlost, ale během sezony udělal také řadu chyb a má na svědomí i několik kontroverzních manévrů. Od svého španělského vítězství ani jednou nebodoval. Věří, že se to po osmi závodech konečně změní. "Myslím, že tvrdě pracujeme, protože na začátku víkendu jsme měli s nastavením dost problémy. Zlepšili jsme se především v kvalifikaci, adaptovali auto na můj styl a ve druhé i ve třetí části jsme dosáhli dobrého vyvážení," připomněl Venezuelan. "Moc se těším na závod, protože včera jsme předvedli velmi slibné a konzistentní tempo. Myslím, že to pro nás bude dobré."

Na trati Montmeló v Barceloně podal Maldonado suverénní výkon a po startu z pole position opanoval i závod. Barcelonu a Singapur ale srovnávat nechce. "Díky nedostatku přilnavosti je to tu úplně jiné. Včera jsme udělali několik delších výjezdů a s opotřebením pneumatik to pro nás vypadá dobře. Myslím, že bude možné předjíždět, zejména díky opotřebení pneumatik, podle mě s nimi každý bude mít problémy," věří Jihoameričan. "Ale strategie musí být dobrá pro všechny, musíte se snažit být konzistentní."

Senna přiznal, že jel až za hranicí a po chybě své počínání předčasně ukončil. "Toto místo vám toho zrovna moc neodpustí, takže jsme zlomili zadní zavěšení. Bohužel to přineslo brzký konec kvalifikace, ale teď se musíme zaměřit na zítřek. Máme další sadu pneumatik, což se myslím bude hodit," hledal pozitiva synovec trojnásobného mistra světa Ayrtona Senny. "Máme dobré auto a čeká nás dlouhý závod. Není jednoduché tady předjíždět, ale už jsme v minulosti závodili odzadu."

Hlavní inženžýr Mark Gillan upozornil, že Maldonadův výsledek přinesl týmu vítanou vzpruhu. Věří, že pilot z Venezuely bude v závodě bojovat o pódium.

Doporučujeme

Články odjinud