Maldonado překonal potíže s pneumatikami a výsledek se ihned dostavil

Maldonado překonal potíže s pneumatikami a výsledek se ihned dostavil

Pastor Maldonado se ve Valencii blýskl dalším skvělým výkonem a do Velké ceny Evropy odstartuje ze třetí pozice. Zklamán byl naopak Bruno Senna, který se mezi nejlepší desítku jezdců neprobojoval.

Vozy Williams vykazovaly dobrou rychlost během celého víkendu, ale pouze na tvrdší z obou směsí pneumatik Pirelli. Na té měkčí se jim dařilo o poznání méně. Na to se inženýři Pastora Maldonada zaměřili během dnešního volného tréninku a tvrdá práce se nakonec vyplatila. Venezuelský závodník zajel v kvalifikaci třetí nejrychlejší čas a mezi nejlepšími třemi by chtěl skončit také v cíli zítřejšího závodu.  

"Od včerejška byl vůz docela rychlý, (ale) na měkkých pneumatikách jsme měli trochu problémy. To nás trochu zmátlo, protože na středních pneumatikách jsem nic podobného necítil. Dnes ráno jsme se snažili porozumět tomu, co se dělo. Stále jsme s tím ale měli velké problémy, zejména s měkkými pneumatikami," přibližuje Pastor Maldonado.

"Do kvalifikace jsme jim ale porozuměli o něco více a tohle je výsledek. Myslím si, že tým odvedl velmi dobrou práci. Williams se stává silnějším a silnějším," podotýká.

Ve Valencii panují horké letní teploty, což považuje Maldonado za klíčový faktor, který bude v kombinaci s dobrou závodní strategií rozhodovat mezi úspěchem a neúspěchem.

"Zítra bude důležitá strategie, protože je velmi horko. Bude to ale (stejně) obtížné pro všechny. Bude to opět skvělá příležitost, jak bojovat o pódium a o další dobrý výsledek," dodává Venezuelan.

Kvalifikační výsledky v podání jezdců Williamsu byly rozdílné jako den a noc. Brunu Sennovi se nepodařilo navázat na výkon týmového kolegy Pastora Maldonada a na startu Velké ceny Evropy se postaví až na čtrnáctou pozici.

"S naším dnešním kvalifikačním výsledkem nejsem příliš spokojený, protože jsem nebyl schopný poskládat své nejlepší sektory dohromady, což mě stálo mnoho pozic," vidí příčinu svým problému synovec legendárního Ayrtona Senny.

Brazilec ale sebevědomí neztratil a do závodu bude vstupovat pozitivně naladěn, neboť vůz FW34 se ve Valencii ukazuje jinak ve velmi dobrém světle.

"Každopádně, vůz vypadá pro zítřek velmi dobře, takže doufejme, že budeme mít silný závod. S těmi vysokými teplotami to bude velmi těžké, my ale budeme tvrdě tlačit na pilu, abychom získali nějaké body," slibuje Senna.     

Doporučujeme

Články odjinud