Maldonado letos nemůže uplatnit svůj agresivní styl řízení

Maldonado letos nemůže uplatnit svůj agresivní styl řízení

Williams FW35 vyžaduje jemné zacházení, které není vlastní Pastoru Maldonadovi. Proto se venezuelskému závodníkovi příliš nedaří.

Loni se Maldonado blýskl několika výkony, především pak vítězstvím ve Španělsku. Letos má k dispozici horší techniku, navíc nedokáže využít její potenciál.

"Máme velmi odlišné jezdecké styly, on je s vozem velmi jemný, a to není můj způsob," srovnával se Maldonado s týmovým kolegou Bottasem v rozhovoru pro Autosport.

"Můj způsob je vložit energii do vozu, tak jsem byl loni rychlý. Cítím se velmi pomalý, protože nejsem v pozici, kdy bych mohl dělat to co loni, jelikož mě omezuje auto."

Maldonado tím nemíní nutnost zacházet šetrně s pneumatikami, jde vyloženě o vlastnosti monopostu.

"Auto se snadno řídí, když na to jdete pomalu a nevkládáte do vozu energii. Ale co se týče mého stylu, řídím s důrazem na brzdění a auto hodně využívám. Když se pokusím to dělat po svém, nefunguje to."

"Auto je předvídatelné, ale máme problém zajistit, aby předek spolupracoval se zadní částí. Musíme vyrovnat rozdíly mezi oběma částmi."

Závodní šéfinženýr Williamsu Xevi Pujolar už dříve prozradil, že je Bottas přizpůsobivější než Maldonado, proto má Fin s vozem menší potíže.

Doporučujeme

Články odjinud