Maldonado jedná s týmy. Uvidíme ho příští rok zpět v F1?

Maldonado jedná s týmy. Uvidíme ho příští rok zpět v F1?

Během zimní přestávky přišel Pastor Maldonado o závodní sedačku u Lotusu / Renaultu a tím i v celé F1. Příští rok se chce Venezuelan vrátit zpět.

Pokud jezdec vypadne z kolotoče formule 1, je návrat po roční či víceleté přestávce hodně těžký. Poslední, komu se to povedlo, je Kevin Magnussen a byl to právě on, kdo u Renaultu nahradil Maldonada.

„Chci skutečně dostat druhou šanci,“ uvedl pro Autosport. „Můj plán je návrat do formule 1. Nebylo to tak špatné, zůstat rok mimo, protože mi to dalo čas na přemýšlení. Zahájil jsem s týmy rozhovory a snažíme se pro příští rok něco dohodnout.“

„Nejsem nováček, co potřebuje začít znovu od nuly. Po pěti letech v F1 mám pocit, že můžu dělat velmi dobrou práci.“

„Nikdy jsem neměl vůz, se kterým bych mohl prokázat svůj talent. Když jsem byl s Williamsem, vyhráli jsme závod a rok 2012 byla dobrá sezóna. Ale další dva roky nebyly tak dobré a v Lotusu to bylo to samé. Rád bych měl dobrý vůz. Možná ne nejlepší, ale auto, které mi umožní ukázat svůj potenciál a pravidelně bodovat.“

Maldonado vstoupil do F1 v roce 2011. Po třech sezónách u Williamsu přešel Maldonado k Lotusu, se kterým strávil dvě sezóny. Na konci té loňské se Renault nedohodl s jeho sponzorem – venezuelskou naftařskou společností PDVSA. Maldonado v F1 jednou vyhrál – ve Španělsku v roce 2012.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud