Maldonado je v pořádku, incident s Chiltonem bere sportovně

Maldonado je v pořádku, incident s Chiltonem bere sportovně

Mezi týmy středu pole nejlépe dopadl Adrian Sutil, který Velkou cenu Monaka dokončil na pátém místě. Pastor Maldonado a Daniel Ricciardo bourali a do cíle závodu se tak nepodívali.

Toro Rosso

Jean-Eric Vergne dokončil Velkou cenu Monaka 2013 na osmém místě a na své konto, které dosud čítalo jediný bod z Grand Prix Malajsie, si připsal další čtyři body. "V určitých ohledech to byl trošku nudný závod, protože jsem před sebou nikdy neměl volný prostor. V Monaku je samozřejmě vždycky vzrušující závodit, obzvlášť pak, když získáte nějaké body," řekl Francouz. Jeho týmový kolega Daniel Ricciardo závod nedokončil, a to kvůli srážce s Romainem Grosjeanem. "Co se týče té nehody, viděl jsem, že Grosjean měl dobrý výjezd z tunelu a že je mi blízko. Chránil jsem si svoji stopu a další, co jsem věděl, bylo to, že do mě zezadu narazil. Zatím jsem to neviděl v televizi, momentálně si ale myslím, že šlo o jeho špatný úsudek. I když jsme oba v pořádku, bylo to hodně nebezpečné," svěřil se se svými pocity Australan.

Force India

Oba jezdci indické stáje dokázali ve Velké ceně Monaka 2013 dojet na bodovaných příčkách. Adrian Sutil sice o dvě pozice minul své vysněné podium, páté místo je pro něj ale také velkým úspěchem. "Páté místo vypadá fantasticky. Je to přesně takový výsledek, jaký jsme potřebovali a já jsem teď hodně šťastný," radoval se Němec. "Všiml jsem si, že vlásenka je místem, kde je šance předjíždět, tak jsem to vyzkoušel s Jensonem a vyšlo to. Pak jsem totéž udělal s Fernandem a ono to vyšlo znova. Myslím, že jsem tedy jasně dokázal, že předjíždění je v Monaku možné." Sutilův týmový kolega Paul di Resta dokončil závod v Monte Carlu na pozici deváté.

Sauber

Švýcarský tým nebude odjíždět z Monackého knížectví v příliš dobrém rozpoložení. Přerušení závodu a výjezdy safety caru týmu do karet zrovna nehrály, a tak se nakonec musel spokojit s jedenáctým místem Nica Hülkenberga a s třináctým místem Estebana Gutiérreze. "Nemohli jsme dneska očekávat žádné zázraky, včera jsme taky nebyli v top desítce. V závodě jsme dnes jednoduše postrádali rychlost," řekl Hülkenberg. "Velkou výzvou bylo už jen to, abychom dovezli auto do cíle bez nehody," pokračoval v prohlášení jeho týmový kolega Gutiérrez. "První safety car naboural naši strategii a ke konci jsme pak už jen museli vyždímat ze situace to nejlepší. Nemohli jsme předpokládat, že získáme nějaké body, já jsem ale využil každé situace, kterou jsem měl, abych se je pokusil získat. Nicméně důležité bylo i to, abychom to nepřepískli a dokončili jsme závod," doplnil.

Williams

Valtteri Bottas dokončil Velkou cenu Monaka 2013 na dvanáctém, tedy nebodovaném místě. Je rád, že na rozdíl od svého týmového kolegy dojel do cíle, nicméně ho trápí, že jeho tým v letošní sezoně nedokázal zatím vybojovat jediný bod. "V dnešním závodě bylo těžké předjíždět a i když jsme občas cítili, že máme rychlost, nemohli jsme dělat kroky, které jsme chtěli. Jsem rád, že jsem v tak rušném závodě dokázal dovézt svůj vůz do cíle," dodal. Pastor Maldonado v Grand Prix Monaka boural s  Maxem Chiltonem z Marussie, čímž pro něj závod předčasně skončil. "Dneska to byl nešťastný incident s vozem Muarussie, jehož dopad byl pak hodně velký. Naštěstí jsme v pořádku a stewardi přijali patřičná opatření," řekl pilot. 

Doporučujeme

Články odjinud