Maldonado bere zpět kritiku Williamsu. Vybouchl jsem, říká

Maldonado bere zpět kritiku Williamsu. Vybouchl jsem, říká

Pastor Maldonado považuje za chybu, že se v Austinu pustil do kritiky Williamsu. Vysvětluje ji kumulací frustrací.

Venezuelan na konci sezóny u týmu Franka Williamse skončí, takže si ve svých vyjádřeních už nemusí dávat takový pozor. A to se projevilo minulý víkend, když veřejně téměř litoval, že v Grove zůstal třetím rokem, a dokonce obvinil tým, že si hraje s tlakem v pneumatikách, aby ho poškodil.

"Občas jste moc vystresovaní a občas jde jen o danou chvíli, ale vždy za tím něco je, po třech letech explodujete," vysvětloval Autosportu. "Myslím, že jsem akumuloval energii a vybouchl."

"Nejsem blázen a nezačnu teď říkat takové věci. Byla to z mé strany chyba, protože mám k nim za ty tři roky respekt a oni respektují mě. Ale občas jsem moc vystresovaný, hlavně v týdnu, kdy jsem oznámil odchod od týmu."

"Možná někteří lidé změnili přístup a já si to vzal osobně. Nebyl to celý tým. Chci, aby zůstali mými přáteli. Mám tam velké kamarády, možná jediné ve formuli 1, a prožili jsme spolu ty nejlepší i ty nejhorší momenty mé kariéry."

Williams hned v Austinu popřel, že by se jakkoliv snažil poškodit Maldonada. Podle něj zůstávají vztahy dobré.

"Prožívám si těžké období, protože jsme se hodně trápili a s mým vozem se v průběhu sezóny stalo hodně věcí, od začátku jsme se hodně trápili. Po (loňském) vítězství, po dobré loňské sezóně jsme očekávali něco víc."

"A když jste na konci sezóny, jste ve větším stresu, protože já chci víc, chci mít lepší výsledky, ale jsem zcela omezený vozem, který mám. Občas toho řeknete víc, než je třeba."

"U týmu jsou někteří lidé, které nemám rád, ale oni mě možná také nemají rádi. Ale je to jako v rodině. V rodině můžou nastat určité rozdíly."

Kde bude jezdit příští rok, není podle Maldonada rozhodnuté. Ale o svoji budoucnost se nebojí.

Doporučujeme

Články odjinud