Malajsijský okruh v Sepangu má nového šéfa, který podporuje návrat F1

Malajsijský okruh v Sepangu má nového šéfa, který podporuje návrat F1

Nový šéf závodního okruhu v Sepangu Azhan Shafriman Hanif by byl otevřen možnému návratu formule 1, pokud se objeví „dobrá nabídka“.

5542 metrů dlouhý okruh u Kuala Lumpuru hostil devatenáctkrát Velkou cenu Malajsie od roku 1999, kdy první ročník vyhrál Eddie Irvine. Dosud poslední závod v roce 2017 vyhrál Max Verstappen.

Svůj zájem o návrat formule 1 na okruh vyjádřila i vláda v Malajsii, nyní se k ní přidal také nový výkonný ředitel okruhu.

„V tuto chvíli to pro mě není nejhlavnější priorita, pokud se ale naskytne příležitost (znovu hostit formuli 1) a nabídka bude dobrá, budu tento nápad velmi podporovat, protože tato událost je reklamou Malajsie,“ řekl Shafriman místnímu tisku Bernama.

„Řekněme, že pokud budeme souhlasit s dlouhodobým pořádáním závodu F1, uspořádáme jednání s vládou, jelikož poplatek za pořádání není malý a také peníze, které utratíme, musí být hodné vládě a fanouškům,“ dodal.

Po odchodu F1 okruh z velkých šampionátů hostí například závody mistrovství světa motocyklů, asijskou Le Mans sérii a také šampionát cestovních vozů WTCR.

V rámci 20. výročí bylo v loňském roce na okruhu v Sepangu postaveno umělé osvětlení. Trať tak může hostit také noční závody.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud