Malá chyba, velké zklamání. Vettel se chybou připravil o vítězství na domácí trati

Malá chyba, velké zklamání. Vettel se chybou připravil o vítězství na domácí trati

Sebastian Vettel byl v domácí Velké ceně Německa na první pozici, když v 52. kole na mokré trati v zatáčce Sachs chyboval a narazil se svým ferrari do bariéry.

Podle Vettela jej ze závodu vyřadila jen drobná jezdecká chyba. I kvůli ní a následnému vítězství Lewise Hamiltona však Němec přišel o vedení v průběžném pořadí šampionátu.

„No, byl jsem v bariéře a uvědomil jsem si, že se z toho nedostanu. Nemyslím si, že to byla velká chyba. Mělo to obrovský dopad na závod, protože jsme odstoupili,“ řekl Vettel.

„Ale není to tak, že dnes večer budu mít problém usnout kvůli tomu, co jsem udělal špatně. Je to zklamání, protože až do toho momentu bylo všechno skvělé. Jak jsem ale řekl, nepotřebovali jsme déšť.“

Vettel měl v době své nehody na voze starší pneumatiky než jeho soupeři. „Nebyly čerstvé, ale myslím, že to klouzalo všem.“

Německý pilot se zároveň omluvil svému týmu Ferrari.

„Máme silný vůz, takže myslím, že můžeme být stejně sebevědomí jako kdokoliv jiný. Byl to velmi pozitivní víkend. Byla to moje chyba. Omlouvám se týmu, oni udělali všechno dobře. Měl jsem to ve svých rukou. Malá chyba, velké zklamání.“

😮😮😮 . #Formula1 #F1 #Vettel #GermanGP #InstaSports

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1),

Räikkönen znovu na stupních vítězů

Letos již posedmé dojel na stupních vítězů druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen, když v Německu skončil třetí. Fin přitom na Hockenheimringu navýšil sérii umístění na stupních vítězů na čtyři závody po sobě, což se letos zatím žádnému jinému pilotovi nepodařilo.

„Dnes to bylo celkem obtížné. Překvapivé bylo, že v některých zatáčkách byla slušná přilnavost a v jiných nebyl žádná. Déšť jsme cítili zejména ve druhé a šesté zatáčce. Bylo obtížné říct, kdy zpomalit a kde byla přilnavost,“ řekl Räikkönen.

„Samozřejmě, před brzdnou zónou se musíte rozhodnout s vědomím, že pokud bude větší mokro, než očekáváte, tak s tím moc neuděláte. Nebylo to jednoduché, ale myslím, že jsme si vedli dobře. Nejnáročnější moment nastal těsně před zajetím safety caru do boxů, měl jsem pocit, že prší docela hodně, z nějakého důvodu jsme měli docela dobrou přilnavost, a najednou byl grip dost špatný. V jednu chvíli jsem měl incident s pomalejšími jezdci a přišel jsem o druhé místo,“ popsal Räikkönen incident, při kterém se před něj dostal jeho krajan Valtteri Bottas z Mercedesu.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud