Make Motorsport Great Again: bývalí jezdci komentují trest pro Vettela | Foto: Getty Images / Charles Coates

Foto: Getty Images / Charles Coates

Make Motorsport Great Again: bývalí jezdci komentují trest pro Vettela

Pětisekundová penalizace se stala velkým tématem mezi fanoušky. Na sociálních sítích ale komentovali trest po závodě také bývalí jezdci.

Mario Andretti: Myslím, že úlohou stewardů je penalizovat do oči bíjící nebezpečné manévry a ne takovéto chyby, které jsou důsledkem tvrdého závodění. To, co se stalo v GP Kanady, není na úrovni našeho krásného sportu akceptovatelné.

Alex Wurz: Mé pozorování Vettelova návratu: jeho helma se otočila tak, aby viděl na zrcátko, až po korekci volantem. To, že se dostal tak daleko, je o fyzikálních zákonech. Lewis tam neměl místo, ale tak už to v městských závodech chodí. Co se stalo s heslem ‚nechme je závodit‛?

Nigel Mansell: Velmi, velmi trapné. Tento závod jsem si neužil. Dva šampioni jezdí brilantně a skončí to falešným výsledkem.

Mark Webber: Jezdil nějaký ze stewardů na čele? Závod jsem nesledoval. Viděl jsem teď ten ‚incident‛. Psychologický trest.

Giedo van der Garde: Bylo to těsné. Vettel to dobře zavřel. Podle mě je tohle závodění. Žádný trest. Konec zprávy.

Max Chilton: Vidím to z obou stran. FIA se držela pravidel, podle kterých se na trať nemůžete vrátit tak, že vstoupíte přímo do závodní stopy. Pro sport je to ale špatné rozhodnutí. Všichni jezdci ví, že na to Vettel nemohl jen tak dupnout a vrátit se bezpečně na vnitřní straně.

Damon Hill: Můj osobní názor je, že mohl nechat více prostoru, ale kvůli trestu jsme přišli o několik posledních kol.

Hill přidal i jednu historickou vsuvku:

Lucas di Grassi: Přestaňte si stěžovat na stewardy, pokud jde o trest pro Vettela. Dělají svou práci a podle pravidla to bylo správně. Co je na motorsportu špatné, nejsou stewardi, ale některá pravidla, špatné designy okruhů a auta postavená pro nulový kontakt. #MakeMotorsportGreatAgain

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud