Majitelé okruhu v Silverstone už neuvažují o jeho prodeji

Majitelé okruhu v Silverstone už neuvažují o jeho prodeji

Klub britských závodních jezdců (BRDC), který vlastní okruh v Silverstonu, se rozhodl, že trať prodávat nechce a nehodlá se vzdát svého pořádání Velké ceny Velké Británie vozů formule 1.

BRDC jednalo s potenciálními investory, mezi kterými byla například skupina Jaguar Land Rover nebo společnost MotorSport Vision Jonathana Palmera. Žádné z jednání však nevedlo k úspěšnému konci.

Avšak s ohledem na převzetí formule 1 novým majitelem, americkou mediální společnosti Liberty Media, BRDC znovu přehodnotilo svou pozici a rozhodlo se samo zajistit budoucnost okruhu Silverstone a smlouvy na pořádání Velké ceny Velké Británie.

„Očekávali jsme, že na začátku roku znovu začneme jednat s 'významným nejmenovaným investorem ze zámoří',“ řekl v prohlášení členům BRDC jeho předseda John Grant.

„Po dalších úvahách a zejména dokončení prodeje formule 1 společnosti Liberty Media se nyní Rada rozhodla odložit jednání o prodeji a pokračovat samostatně.“

„Tento krok není úplně bez rizika, cítíme ale potřebné sebevědomí a víru ve zlepšení situace, což je důvodem změny našeho rozhodnutí.“

Grant také dodal, že nyní, když je rozhodnuto, že se okruh nebude prodávat, dojde také ke změnám, s jejichž zavedením se čekalo, až skončí jednání. Patří mezi ně zrušení role sekretáře klubu a zavedení nové dobrovolné pozice velvyslance klubu.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud