Mají o mě zájem ostatní týmy, přiznal Webber

Mají o mě zájem ostatní týmy, přiznal Webber

Mark Webber prozradil, že si zřejmě bude moci vybírat zaměstnavatele pro příští rok. Na trati se mu daří, takže zájemci o jeho služby jsou.

Webberovi se letos podařilo vystoupit ze stínu Sebastiana Vettela, ve kterém se ocitl loni. "Loni to pro mě byla dlouhá sezóna. Na začátku jsem neměl dobré výsledky, ale s postupem času jsem odjel dobré závody. Letošní rok se hodně podobá mé sezóně 2010, začal jsem dobře a až do konce jsem bojoval o šampionát," připomněl.

Australan má s Red Bullem vždy jednoletou smlouvu, takže i letos bude mít možnost odejít do jiné stáje. A říká, že ta možnost je reálná. "Tento byznys je zaměřený na výsledky," konstatoval. "Tato sezóny mi jde dobře. Když vidím, že ostatní stáje mají zájem o mé služby, je to příjemné. Ovšem jsem velmi, velmi spokojený u Red Bullu. Společně jsme hodně dokázali."

Webber bývá zmiňován jako možný náhradník Massy u Ferrari. "Jsou to jen spekulace, ale jsou příjemné. Znamená to, že mám dobré výsledky a že si ostatní týmy všímají, že odvádím nadprůměrnou práci."

Pilot Red Bull si je však téměř jistý jednou věcí, ani po letošní sezóně se mu nebude chtít do důchodu, takže ve formuli 1 zůstane i příští rok. Neví totiž, co by dělal jiného.

"Uvědomil jsem si to letos v zimě, když jsem se vrátil na dovolenou do Austrálie. Po dvou týdnech přestávky jsem myslel na návrat do Evropy, ale moc se mi nechtělo se vracet," popisoval.

"Pak po jednom měsíci jsem se už chtěl za každou cenu vrátit. Po šesti týdnech jsem byl nesnesitelný. Moje přítelkyně už ze mě nemohla, protože jsem se chtěl vrátit do Evropy, vrátit se do soutěží, do závodů. Protože jsem umíral nudou. Chodil jsem surfovat, relaxoval jsem, ale nic z toho mi nedodávalo ten adrenalin, to uspokojení jako formule 1."

Doporučujeme

Články odjinud