Magny-Cours chce zpět formuli 1

Vzorem pro Francouze je příklad Montrealu. Návrat Grand Prix Francie na tuto trať ovšem bude záviset na finančních podmínkách.

Grand Prix Francie se naposledy v kalendáři formule 1 objevila v roce 2008. Z ekonomických důvodů se na Magny-Cours v loňském roce nejelo. V plánu byla modernizace okruhu a zejména zlepšení infrastruktury, to se ovšem nakonec neuskutečnilo. Spekulovalo se o výstavbě trati v Rouenu či na různých místech v Paříži (vzpomeňme Disneyland, Versaille či Sarcelles). Žádný z uvedených plánů ovšem nebyl uveden k životu.

Podle nového ředitele Magny-Cours, Serge Saulniera, probíhají jednání zjišťující situaci ohledně možného návratu do okruhu do kalendáře. Odmítl také, že by se Grand Prix Francie mohla pořádat někde jinde (o pořádání závodu má zájem například okruh Paula Ricarda v Le Castellet):

"Pokud by se měla Grand Prix Francie v dohledné době vrátit, bude to jedině na Magny-Cours. Víme, že místní úřady nebudou ochotné jen tak vyhodit šest milionů. Pokud bychom se měli vrátit, musí jednání probíhat, stejně jako v případě Montrealu, na rozumných základech. Budeme na tom pracovat diskrétně a nedělat žádná ukvapená rozhodnutí"

Magny-Cours hostilo závody formule 1 od roku 1991, kdy nahradilo výše zmiňovaný okruh Paula Ricarda. Nejúspěšnějším pilotem je zde Michael Schumacher, který vyhrál celkem osm závodů.

 

Doporučujeme

Články odjinud