Magnussenův testovací den komplikovaly problémy s opěrkou hlavy

Magnussenův testovací den komplikovaly problémy s opěrkou hlavy

Kevin Magnussen z týmu Haas musel předčasně ukončit druhý den letošních předsezónních testů formule 1 v Barceloně kvůli problému s opěrkou hlavy.

Dán musel kvůli problémům s opěrkou jet s hlavou vysunutou dopředu. Pro závěr testu předal vůz Pietru Fittipaldimu.

Magnussen dnes zvládl odjet pouze 62 kol. Tým Haas však věří, že se mu problém podaří brzy vyřešit a Magnussen bude moci ve čtvrtek znovu usednout do vozu.

„Seděl jsem s přesunutou hlavou, takže jsem měl problém vidět,“ řekl Magnussen.

„Opěrka byla až příliš vpředu. Když takto sedíte a zabrzdíte, tak to není jednoduché. Už jsem tak nemohl dále jet. Musíme to opravit. Je to samozřejmě snadné opravit, ale nemáme na to teď díly, nemáme ani další opěrku, kterou bychom mohli použít, takže to musíme vyřešit,“ dodal.

Šéf týmu Günther Steiner věří, že týmu se problém podaří vyřešit ještě tento týden.

„Stalo se to při výrobě sedačky. Neuvědomil si, že jej to ve skutečnosti tlačí vpřed, takže sedačka je příliš vzadu a opěrka příliš vpředu. A nemůžete to jen upravit, protože pak je to nebezpečné a nemůžete to udělat. Dnes večer tedy něco uděláme a ve čtvrtek se mu bude v autě dobře sedět,“ řekl Steiner.

„Možná, že když tak jedete dlouho, tak dostanete nějaké bolesti a pak nemůžete jet dva dny. Tak řekl, že pokud by nám to nevadilo, raději by zastavil. Pak jsme se rozhodli na poslední hodinu posadit do vozu Pietra, aby se mohl připravit na zítra dopoledne, kdy jede,“ dodal Steiner.

I přes problémy zajel Magnussen třetí nejrychlejší čas dne a byl spokojen se zlepšením, kterého tým dosáhl.

„Řekl bych, že je to dobré. Měli jsme pár drobných problémů, což je při zimních testech celkem běžné. Nic vážného, jen drobnosti, které musí být vyřešeny a které nás jednou za čas donutí zastavit. Ale je to něco, co nám nedělá velké starosti,“ pochvaluje si Magnussen.

„Kromě toho mám z vozu velmi dobrý pocit a zdá se, že se dobře ovládá, je vyrovnaný a stabilní. Můj první dojem je dobrý, nejsou tu žádné velké problémy, dobře se řídí,“ říká Magnussen o vozu VF-19.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud