Magnussenovi opět spolu! Kevin a Jan si zazávodí v Abú Zabí | Foto: MDK Motorsports

Foto: MDK Motorsports

Magnussenovi opět spolu! Kevin a Jan si zazávodí v Abú Zabí

Kevin Magnussen si zajímavým způsobem prodlouží letošní sezonu. Tři týdny po závěrečné Grand Prix Abú Zabí se pilot stáje Haas znovu vrátí na trať Yas Marina. V jedné posádce se svým otcem se tam pokusí pokořit dvanáctihodinovou výzvu.

Závod Gulf 12 Hours se v posledních letech stal tradiční tečkou za sezonou závodů sportovních vozů a letos poprvé poslouží jako finále prestižního globálního šampionátu speciálů GT3 Intercontinental GT Challenge. Ve startovní listině figurují dvě velmi zajímavá jména.

Kevin Magnussen se bude střídat v posádce Ferrari 488 GT3 týmu MDK Motorsports se svým otcem Janem, legendou Corvette Racing a čtyřnásobným vítězem 24 hodin Le Mans v rámci tříd GTS a GT1. Třetím členem posádky bude majitel stáje a americký gentleman driver Mark Kvamme.

„Potkali jsme se s Markem během víkendu GP Miami a tak nás nějak napadlo, že bychom si v Abú Zabí mohli společně zazávodit,“ rozpovídal se pilot F1 pro sportscar365.com. Kvamme, jeho nový šéf pro jeden prosincový závod, je ve svých jednašedesáti letech šampionem třídy Am v rámci Porsche Carrera Cup North America a také se letos zúčastnil 24 hodin Le Mans s týmem JMW Motorsport ve třídě LMGTE – AM.

„Pak jsme zavolali mému otci a tým byl hotový. Ve vedení MDK Motorsports jsou vášniví a profesionální závodníci, se kterými se mi velmi dobře pracuje.“

„Těším se na to, čeho společně budeme moci dosáhnout. A navíc jsem extrémně vděčný za další šanci odjet závod společně s mým otcem. Snad budeme bojovat o vítězství.“

Kevin a Jan se podruhé ve svých kariérách setkají v rámci jedné posádky. Poprvé se sen otce a syna splnil loni v Le Mans, kde se Magnussenovi střídali v posádce prototypu LMP 2 Oreca 07 Gibson dánské stáje High Class Racing. Společně s dalším Dánem Andersem Fjordbachem dojeli v rámci třídy na 17. místě.

Závodní víkend Gulf 12 Hours se uskuteční od 9. do 11. prosince a živě bude ke sledování na YouTube kanálu GT World.

Doporučujeme

Články odjinud