Magnussena mrzí jeho penalizace za výměnu převodovky

Magnussena mrzí jeho penalizace za výměnu převodovky

Jezdci McLarenu Jenson Button a Kevin Magnussen obsadili v kvalifikaci na Velkou cenu Ruska čtvrtou a šestou pozici. Bolestivá je však pro Dána penalizace odsunu o pět pozic za výměnu převodovky, která jej srazí na jedenácté místo.

Button je s výsledkem kvalifikace spokojen poté, co v dopoledním tréninku nebyl vůz nastaven přesně podle jeho představ.

„Včera jsme byli rychlí jak na měkčí, tak tvrdší směsi, dnes ráno ve třetím tréninku jsme však šli o krok zpět, i když jsme nejezdili s velkým množstvím paliva. S tím nastavením vůz zkrátka nefungoval, důležité ale je, že jsme nezazmatkovali, přes problémy se dostali a do kvalifikace nastoupili s mnohem lepším vozem,” řekl mistr světa z roku 2009.

„Nechci pro zítra dělat žádné předpovědi. Naše dlouhé jízdy byly velmi dobré, není však jasné, na kolik pojede většina jezdců zastávek - když tady probrzdíte, tak úplně probrzdíte pneumatiku a v tom případě to na jednu zastávku nepůjde, jak jsem tedy řekl, nebude to jednoduché. Valtteri (Bottas) je pilotem, kterého se už od startu budeme snažit dostat. Jeho rychlost včera a dnes vypadala velmi dobře, ovšem pátky a soboty jsou velmi odlišné od toho, co je v neděli,” dodal Button.

Šestou pozici v kvalifikaci obsadil jeho týmový kolega Kevin Magnussen. Dán však na roštu ztratí pět pozic kvůli výměně převodovky.

„Dnes to nebyl dobrý den. Z třetího tréninku jsme nic nedostali, jak řekl Jenson, v nastavení jsme se vydali špatným směrem. V Q1 a Q2 to však bylo dobré. V Q3 se však vůz choval velmi odlišně. Kvůli tomu jsem se nemohl ani přiblížit času, který jsem zajel v Q2. Celkově je tady naše rychlost lepší než obvykle, takže je pro nás samozřejmě smůla dostat penalizace pěti míst,” zhodnotil sobotu Magnussen.

Doporučujeme

Články odjinud