Magnussen vzal dnešní neúspěch na sebe

Magnussen vzal dnešní neúspěch na sebe

Dánský jezdec cítí, že nebýt jeho pochybení v první zatáčce, mohlo být po skončení Velké ceny Malajsie v garážích McLarenu o poznání více radosti.

Během úvodního závodu letošního ročníku na sebe strhl Kevin Magnussen po bezchybném výkonu korunovaném pódiovým umístěním pozornost celého světa formule 1. Fantastický výsledek mladého dánského pilota mnohé šokoval a z pilota McLarenu se rázem stal hrdina dne.

Závodní víkend v Malajsii měl však k opakování australské pohádky velmi daleko. Magnussen sice opět dojel na bodovaných příčkách, tentokrát nicméně jeho jméno svítilo až na pozici deváté, s čímž pochopitelně nemohl být spokojen.

O výsledku dnešního závodu se v případě dánského mladíčka rozhodlo již na samotném startu, kde se dostal do kontaktu s vozem Kimiho Räikkönena, při kterém si poškodil přední křídlo a za nějž posléze vyfasoval od sportovních komisařů pětivteřinovou penalizaci stop and go a dva trestné body. Vinu za tento incident přičítá výhradně sobě.   

„Je mi líto týmu, že jsem to v první zatáčce takhle podělal. Myslím si, že jsme dnes mohli získat hodně bodů, takže jsem sebou opravdu zklamaný, že jsem tu chybu udělal,“ sype si popel na hlavu Magnussen.

„Takové věci se stávají. Hádám, že se z nich prostě musíte poučit. Vůz byl opravdu dobrý a je mi líto týmu, že jsem tu chybu udělal.“

A omluvou prý není ani to, že se v jeho případě dnes jednalo teprve o druhý závod v královně motorsportu.

„Žádné výmluvy. Nejsem spokojený. Když děláte chyby, není to pěkné. Za tu pozici, kterou jsme získali, můžu já. Závody formule 1 jsou dlouhé a já jsem v první zatáčce takovou chybu udělat neměl. Mohli jsme dnes mít hodně bodů. Není tu nic víc, co bych mohl říct. Je mi týmu líto,“ dodává zkroušeně.

To Jenson Button dnes prožil celkem vydařený závod. Na stupně vítězů to sice tentokrát nestačilo, ale po těžkém úvodu víkendu bere šesté místo všemi deseti.

„Dnes odpoledne tam bylo horko! A když celou tu dobu strávíte sledováním toho, jak spolu ve vašich zpětných zrcátkách bojují dva williamsy, je vám ještě větší horko,“ vysvětluje britský jezdec.

„Stejně to ale byl příjemný závod a víc jsem od něj opravdu už očekávat nemohl. Myslím si, že jsme z našeho balíku vytěžili dnes odpoledne vše, co jsme jen mohli. Poté, jak se vůz tento víkend choval, jsem si nemyslel, že bych mohl skončit šestý.“

„Pro všechny je povzbudivé, že jsme během celého závodu perfektně zvládli zastávky v boxech a spotřebu paliva. Také bych chtěl říct ‚velké díky‘ všem v MTC (McLaren Technology Centre) za to, že tak tvrdě pracovali na tom, aby sem na trať dostali nové díly. Každá troška pomáhá.“

Na závěr však Button dodává, že i nadále jsou na MP4-29 oblasti, na které je potřeba se detailněji zaměřit: „Nicméně, nemůžeme přehlížet skutečnost, že jsme stále slabí ve vysokorychlostních zatáčkách; tenhle vůz má své výhody, ale je před námi spousta práce. Dnes jsme z vozu dostali maximum, ale víme, že se stále musíme zlepšovat.“

McLaren - M1.jpgMcLaren - M2.jpgMcLaren - M3.jpg

Doporučujeme

Články odjinud