Magnussen v haasu zazářil v kvalifikaci sedmým místem | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Magnussen v haasu zazářil v kvalifikaci sedmým místem

Jako na horské dráze si poslední dva týdny připadal Kevin Magnussen, který až těsně před začátkem sezóny formule 1 získal sedačku u týmu Haas a v kvalifikaci na úvodní Velkou cenu Bahrajnu obsadil senzační sedmé místo.

Dánský pilot se nečekaně vrátil do formule 1, když zaplnil místo po ruském jezdci Nikitovi Mazepinovi, se kterým tým Haas v reakci na konflikt na Ukrajině rozvázal smlouvu.

Magnussenův návrat do týmu, za který závodil v letech 2017 až 2020, byl přitom oznámen den před začátkem druhých předsezónních testů.

Před začátkem víkendu Magnussen strávil ve voze postaveném podle nových technických pravidel pouze jeden den, v kvalifikaci přesto zazářil sedmým místem, ačkoliv v Q2 jej potkal problém s hydraulikou.

„Bylo to jako na obrovské horské dráze. Nejprve jsem dostal telefonát od Günthera (Steinera, šéfa týmu Haas, pozn. redakce), což mě opravdu překvapilo,“ řekl Magnussen.

„Byly tam nějaké problémy, které jsem musel vyřešit, už tehdy jsem byl trochu nervózní. Pak jsem přijel sem, poprvé jsem řídil auto, bolel mě krk a doufal jsem, že bude auto dobré, v testech F1 ale nikdy nevíte, pak jsem měl problém v kvalifikaci a nevěděl jsem, jestli vyjedeme do Q3. Jako horská dráha.

„Cítím se tak neuvěřitelně šťastný, že jsem v této situaci s dobrým autem ve formuli 1, je to velká zábava. V tréninku jsme měli dobrou rychlost při delších jízdách, nevíte ale, s čím jedou ostatní, s jakým výkonem motoru, s jakým palivem a podobně. Ale nebylo to vůbec špatné.

„Když startujete sedmí jako já, musíte jet na body. Největší obavy mám ze spolehlivosti, ale věříme, že dojedeme do cíle.“

Doporučujeme

Články odjinud