Magnussen si sprint užil, po startu z pole position získal bod | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Magnussen si sprint užil, po startu z pole position získal bod

Kevin Magnussen si uvědomoval, že ve sprintu na Velkou cenu São Paula formule 1 neudrží první místo, které si vybojoval v páteční kvalifikaci. Přesto získal bod a do nedělního závodu vyrazí z osmé pozice.

Dánský pilot získal v pátek na Interlagosu v kvalifikaci senzačně první pole position pro sebe a americký tým Haas ve F1, když svůj čas stihl zajet těsně před tím, než v průběhu Q3 začalo silněji pršet a George Russell se výletem mimo trať postaral o zastavení kvalifikace.

Magnussen na startu sobotního sprintu využil toho, že druhý Max Verstappen vyrážel na tvrdší sadě pneumatik a v prvních dvou kolech zůstal na čele.

V nájezdu do třetího kola si ale letošní mistr světa s Magnussenem poradil. Ten se postupně dále propadal pořadím. Cílem Magnussen nakonec projel na osmém místě a získal jeden bod.

„Dnes jsem si to opravdu užil. A máme bod, což je také velmi důležité v našem boji o osmé místo s AlphaTauri,“ řekl Magnussen.

„Věděli jsme, že tento závod nevyhrajeme a nebylo to ani naším cílem. Bylo to o tom užít si start z pole position a snažit se získat ten bod.

„Snem bylo dojet před Landem (Norrisem) hned za velkými týmy. To nevyšlo, s bodem za osmé místo jsme ale přesto spokojeni. Zítra odtud startujeme a z této pozice bychom měli radost i v opravdové kvalifikaci. Startujeme z top 10 a snad i zítra dojedeme na bodech.“

Druhý pilot týmu Haas Mick Schumacher celý startovní rošt sprintu naopak uzavíral. Z dvacátého místa si nakonec polepšil na dvanáctou příčku.

Doporučujeme

Články odjinud