Magnussen si pochvaluje atmosféru v Haasu

Magnussen si pochvaluje atmosféru v Haasu

Kevin Magnussen si pochvaluje atmosféru uvnitř americké stáje Haas. Díky absenci vnitřní politiky a vyvíjení tlaku se dokázal mladý Dán dobře integrovat do nového týmu, což mu rovněž pomohlo k lepším výsledkům na trati.

Magnussen přestoupil k Haasu z tovární stáje Renault. Podle vlastních slov se v novém prostředí dokázal dobře adaptovat. Oproti jiným týmům prý u Haasu panuje uvolněnější atmosféra, která přináší pozitivní vliv na jezdce.

Dánský pilot, který v tomto roce zatím bodoval ve dvou závodech, rovněž oceňuje práci svého týmu a jeho soupeření proti továrním stájím, které disponují mnohem vyššími rozpočty.

„Je zde méně tlaku. Nestojí za námi veliká společnost, která by požadovala okamžité uspokojivé výsledky. Náš přístup spočívá v tom, že děláme vše, co je v našich silách. Následné získání bodů je pak pro nás velmi pozitivním výsledkem,“ řekl Magnussen pro crash.net.

„Nemáme jasný cíl vyhrávat závody do dvou, tří nebo čtyř let. Vítězství jsou pochopitelně cílem pro mě, jakožto pro pilota formule 1. Tým Haas je ale nováčkem a každý výsledek je pro nás dobrý.“

Na tým Haas není ve formuli 1 vyvíjen takový tlak, díky čemuž si s vidinou zajímavých výsledků může dovolit riskovat v kvalifikacích i v závodech.

„Myslím, že tyto menší týmy chápou, že nebojují o vítězství. Tudíž se pouze snaží vydat ze sebe to nejlepší. To je pro týmové členy více motivující, jsou klidnější a zároveň vědí, že mají šanci na dobrý výsledek, protože větší týmy mohou pod tlakem chybovat,“ doplnil své vyjádření dánský jezdec.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud