Magnussen jednal o angažmá u Toro Rosso | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Magnussen jednal o angažmá u Toro Rosso

Kevin Magnussen ve formuli 1 vystřídal týmy McLaren, Renault a Haas, v určitém období však byl blízko přijetí do rodiny Red Bullu.

Sezona 2018 nebyla z pohledu Magnussena a americké stáje Haas špatná. Dánský pilot svými 56 body pomohl týmu k 5. místu v poháru konstruktérů a dostal se do hledáčku Helmuta Marka.

Red Bull totiž po sezoně opustil Daniel Ricciardo a po něm uvolněnou sedačku měl zaplnit Pierre Gasly. Tím se uvolňovalo místo v Toro Rosso.

„Když jsme s nimi jednali (se zástupci Red Bullu; pozn. red.), tak nám bylo hned jasné, že mají kandidáta na sedačku u Red Bullu (Gaslyho),“ rozpovídal se Magnussen v rozhovoru pro dánský web B.T.

„Zároveň ale zmínili, že bude k dispozici jedno místo u Toro Rosso. Nebylo to tak, že by už pro mě měli přichystanou smlouvu, rozhodně to ale byla reálná možnost.“

Dánský závodník však tuto příležitost za pačesy nechytil, u týmu Haas byl v té době podle vlastních slov spokojený. V roce 2018 si Magnussen s Haasem připsal jedenáct umístěni v elitní bodované desítce.

„Rozhodli jsme se nejít za touto možností, u Haasu jsem byl vážně šťastný a věřil jsem, že náš progres bude pokračovat i po sezoně 2018.“

K týmu Toro Rosso posléze přišel Alexander Albon. Thajský pilot poté závodil i pro Red Bull, po loňské sezoně ale o své místo přišel a letos ho čeká debutová sezona v DTM s vozem Ferrari.

Kevin Magnussen po svém loňském konci u Haasu závodí v zámořském seriálu IMSA WeatherTech SportsCar Championship s prototypem Cadillac DPi týmu Chipa Ganassiho.

Doporučujeme

Články odjinud