Magnussen je v Haasu šťastný, pokukuje však i po týmech ze špičky

Magnussen je v Haasu šťastný, pokukuje však i po týmech ze špičky

Kevin Magnussen se zabydlel v týmu Haas a z působení u americké stáje je podle všeho šťastný. I tak však dánský pilot nerezignoval na budoucí angažmá u jednoho u top týmů.

„Jsem zde šťastný, i když nevím, co přinese budoucnost“, řekl Magnussen v rozhovoru pro španělský deník Marca.

„V týmu se cítím dobře. U Haasu moji práci oceňují a prostředí, které zde máme, se mi velmi líbí.“

Pětadvacetiletému Dánovi po této sezóně vyprší dvouletý kontrakt se svým současným zaměstnavatelem. V paddocku se však očekává, že Haas bude chtít smlouvu se seveřanem prodloužit minimálně o rok. I když se však Magnussenovi u Haasu líbí, tak stále doufá v angažmá u jednoho z předních týmů.

Smlouva bude po sezóně končit Lewisi Hamiltonovi, i když Brit ji s Mercedesem velmi pravděpodobně prodlouží. Otazníky však vyvolává budoucnost Daniela Ricciarda, Kimiho Räikkönena a Valtteriho Bottase. Působiště ani jednoho ze tří zmíněných pilotů není pro rok 2019 jisté.

„Budeme sledovat, jestli se nám otevře příležitost pro přestup do top týmu, kde bych mohl bojovat o titul. Každý ambiciózní jezdec by se o tu příležitost chtěl poprat. Teď jsem ale u Haasu, kde máme konkurenceschopný vůz a já jsem zde spokojený,“ uvedl Magnussen.

Kevin Magnussen drží v této sezóně průběžné deváté místo v šampionátu poté, co dokázal třikrát bodovat. Jeho letošním dosavadním nejlepší výsledkem bylo páté místo v Bahrajnu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud