Magnussen: Cítím, že formuli 1 si zasloužím

Magnussen: Cítím, že formuli 1 si zasloužím

Dánský pilot americké stáje Haas Kevin Magnussen odmítá negativní výroky v médiích směřované na jeho osobu. Někteří novináři z prostředí formule 1 se totiž pozastavují nad množstvím šancí, které Magnussen v „královně motorsportu“ dostal.

Mnoho článků se v posledních dnech točilo kolem již třetího působiště Kevina Magnussena ve formuli 1. Dánský pilot přestoupil k týmu Haas po spíše nevydařených angažmá u týmů McLaren v roce 2014 (o rok později nastoupil z pozice rezervního pilota do jednoho závodu) a Renault v loňské sezóně. Většina novinářů se shodla na tom, že tři šance pro jednoho pilota jsou ve formuli 1 velmi neobvyklým jevem.

Tyto články v médiích přiživil svým prohlášením i jeden ze šéfů stáje Renault Cyril Abiteboul. Magnussenovo působení u francouzské stáje bylo totiž pro Abiteboula zklamáním, dánskému pilotovi bylo však i přesto nabídnuto prodloužení smlouvy. To Magnussen odmítl a zakotvil v týmu Haas.

„Vážně nevím, co bych na tyto články řekl. Cítím, že si skutečně zasloužím být ve formuli 1 a jsem šťastný za angažmá u týmu Haas. V novém týmu se cítím velmi chtěný a nové působiště je pro mě zatím tou nejlepší zkušeností z formule 1,“ řekl Magnussen dánskému deníku BT.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud