Magnussen chce i přes penalizace závodit agresivně

Magnussen chce i přes penalizace závodit agresivně

Kevin Magnussen se nechal slyšet, že i přes své penalizace za nesportovní počínání v soubojích v Belgii a Itálii nechce slevit ze svého agresivního přístupu.

Dánský závodník dostal dvacetisekundový trest za vyvezení Fernanda Alonsa z trati ve Spa a pětisekundovou penalizaci za vytlačení Valtteriho Bottase v šikaně v Monze.

Zejména druhý trest byl obecně považován za přísný, Magnussen jej však akceptoval a poučil se z něj. Svůj přístup k závodění ale příliš měnit nehodlá.

„Závodění si užívám a budu pokračovat jako dosud,“ řekl Magnussen. „Samozřejmě se budu snažit poučit z toho, co se stalo, je však důležité, abych do toho šel naplno a získal maximum z toho, co nyní máme. To ode mě bude v tuto chvíli vyžadovat, abych závodil tvrdě.

Nemyslím si, že je to kvůli tomu, že jsem nováček. Oni posoudili, že jsem udělal něco špatně. Nemyslím si, že bych udělal něco špatně v Monze, nakonec jsou to ale oni, kdo píše pravidla, takže jestliže jsem byl penalizován, budu se muset podívat, co mohu změnit.“

Magnussen dodal, že stále pamatuje na rozhodnutí sportovních komisařů posuzovat incidenty benevolentněji.

„Myslím, že je to velmi pozitivní, pamatuji si, že to říkali. Bereme to v potaz, když závodíme. Mělo by to být bezpečné, mělo by to být fér, je důležité, aby to zůstalo takhle, ale myslím si, že v Monze to bylo (z mé strany) fér.

Myslím si, že bych neměl opakovat to, co jsem udělal ve Spa, protože tam to byla chyba, já ji udělal a poučil se z ní. Šlo ale jen o ten jeden manévr, protože až na tu pátou zatáčku jsem neudělal nic špatně.“

Doporučujeme

Články odjinud