Magnussen by rád jezdil za Haas

Magnussen by rád jezdil za Haas

Kevin Magnussen je v posledních dnech v centru pozornosti. Uvidíme ho příští rok v týmu Haas?

Tým Haas je nyní v zajímavé situaci. Zatím neřekl žádné jméno, ale přesto víme, že je u něj už pouze jedna volná sedačka. Tu druhou totiž (pokud se něco nezmění) obsadí některý ze současných testovacích jezdců Ferrari (Vergne, Gutiérrez).

Do druhého vozu chce Haas zkušeného jezdce, žádného nováčka. Zájem má Kevin Magnussen. McLaren už řekl, že by mu nebránil jezdit jinde a Auto Motor und Sport informuje, že opce na Magnussena vypršela už k poslednímu srpnu.

V rozhovoru pro Autosport Magnussen říká, že by samozřejmě rád jezdil za McLaren, ale chápe, že ten má ve svých řadách dva mistry světa.

„Nebudu jmenovat týmy, se kterými jsem v kontaktu. Jediné, co řeknu, je to, že bylo obecně řečeno, že o mě Haas přemýšlí. Gene to v nedávných rozhovorech připustil. Myslím, že on a Gunther (Steiner) jsou oba velmi inteligentní lidé a způsob, jakým chtějí začít se svým novým týmem F1 je chytrý a inovativní.“

„Takže ano, pokud pro mě nebude místo u McLarenu, pak bych samozřejmě velmi rád závodil za Haas,“ připouští Magnussen.

Strávil jsem šest let s McLarenem, učil se od nejlepších jezdců a inženýrů v oboru a letos jsem měl jedinečnou příležitost zvýšit své technické znalosti, takže si myslím, že jsem v dobré pozici, abych hrál vedoucí roli při vytváření nového týmu F1.“

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud