Magnussen by chtěl odchodu z F1 vyzkoušet IndyCar

Magnussen by chtěl odchodu z F1 vyzkoušet IndyCar

Kevin Magnussen se nebrání po konci své kariéry ve formuli 1 začít naplno závodit v IndyCar, aby si mohl splnit svůj dlouhodobý sen zúčastnit se závodu 500 mil Indianapolis.

Fernando Alonso vloni absolvoval závod Indy 500, Magnussen by však rád vyzkoušel celou sezónu americké formulové série.

„Rád bych to dělal. Formuli 1 bych nikdy nedal stranou, ale rád bych to zkusil. Je to jedna z věcí, o kterých občas sním. Opravdu mě to láká,“ řekl Magnussen pro crash.net.

Pro závod Indy 500 by se však Magnussen rád co nejlépe připravil absolvováním kompletní sezóny IndyCar. Jeho prioritou je však zůstat v F1.

„Nedělal bych to současně s formulí 1, to bych nerad,“ dodal. „Bude to vyžadovat plné zapojení a rád bych dělal více než jen Indy 500. Když už, tak bych rád absolvoval kompletní sezónu IndyCar. Ale zda dostanu takovou šanci, to nevím.

Kdybyste tu závodili 15 let, chtěli byste opravdu jít a dělat to potom? Možná ano. Možná ne.“

McLaren nepustil závodit Magnussena do IndyCar

Magnussena letos čeká čtvrtá kompletní sezóna ve formuli 1. Dánský pilot měl v roce 2015 blízko k sedačce v IndyCar u týmu Andretti Autosport, ovšem McLaren, za který v roce 2014 závodil ve formuli 1, s tím nesouhlasil.

„Byl jsem v Indianapolis u Andrettiho, jednal jsem s nimi a téměř jsem šel. Bylo to velmi, velmi blízko,“ přiznal Magnussen.

„S McLarenem ale věci nešly tak, jak jsem chtěl. V té době jsem z jejich strany skutečně neměl podporu, jakou jsem potřeboval. Předtím mě podporovali skutečně dobře, ale musím přiznat, že v té chvíli neodvedli nejlepší práci.

Nakonec jsem tedy vůbec nezávodil a měl sezónu kompletně mimo závody, což pro mě byla katastrofa. Nevyšlo to.“

Magnussen tak sezónu 2015 strávil v roli rezervního pilota týmu. Hned v prvním závodě sezóny v Austrálii přitom zastoupil Alonsa, který se zranil v zimních testech. V roce 2016 získal sedačku u týmu Renault a od minulého roku je pilotem týmu Haas.

Případný přestup do IndyCar v roce 2015 by však podle Magnussena neuzavřel jeho kariéru ve formuli 1.

„Nemyslím si, ne nutně,“ řekl. „V některých ohledech by to bylo pro mou kariéru lepší, kdybych sezónu závodil někde jinde. Myslím, že bych stále měl příležitosti, které jsem nakonec skutečně dostal.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud