Má Räikkönen šanci na další titul? Podle Hilla ano, Berger pochybuje

Má Räikkönen šanci na další titul? Podle Hilla ano, Berger pochybuje

Hlavním tématem zimní přestávky zatím zůstává návrat Kimiho Räikkönena do formule 1. K jeho šancím na úspěch se vyjádřili dva bývalí jezdci.

Damon Hill získal stejně jako Räikkönen jeden titul mistra světa, ale věří, že by ho Fin v tomto ohledu mohl překonat. "Je to skvělé (že se vrací) a přeji mu hodně štěstí," uvedl bývalý britský pilot pro Autosport.

"Bude muset ukázat, že na to stále má, ale má na to dobrý tým a je pořád mladý. Šampionát už vyhrál a já jsem v jeho věku do formule 1 teprve vstupoval, takže určitě ještě má na další tituly."

Gerhard Berger, jenž v současnosti působí jako prezident komise FIA pro monoposty, je o něco skeptičtější. "Byl bych překvapen, kdyby měl potřebnou sílu, ambice a disciplínu, aby se vrátil tam, kde byl před svým odchodem," uvedl pro ORF. "Nicméně bych ho nepodceňoval, je to velmi rychlý jezdec a doufám, že při svém návratu uspěje."

Räikkönen se do formule 1 vrací s týmem Lotus Renault, podepsal s ním dvouletou smlouvu. V královně motorsportu začínal u Sauberu, poté závodil pro McLaren a Ferrari. Šampionát vyhrál v roce 2007 v maranellském voze.

Doporučujeme

Články odjinud