Luxusní problém u Alfy Romeo. Čou je lepší, než se čekalo | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Luxusní problém u Alfy Romeo. Čou je lepší, než se čekalo

V příštím roce bude za Alfa Romeo F1 Team ORLEN jezdit i nadále Valtteri Bottas. Kdo bude vedle něj?

Alfa Romeo vloni zvažovala, že angažuje svého juniora. Theo Pourchaire bude mít ale na konci srpna teprve devatenáct. Je mladý a pro letošní debut byl stále dost nezkušený. Francouz proto zůstal ve formuli 2.

Do týmu tak přišel Kuan-jü Čou s tím, že se uvidí...spíše mělo jít o přechodné řešení. Jenomže čínský mladík zatím překvapuje na všech frontách. Na kontě sice má tři nedokončené závody, ale ve všech případech šlo o technické problémy. Ty také Čoua připravily o body. Nejvíce asi bolel problém v Baku, kde mohl dojet v první šestce.

Většina nováčků v první nebo dokonce i druhé sezóně bourá. Čou zatím dováží svůj vůz do boxů pohromadě. Očekává se, že nějaká nehoda přijde, ale to je normální „proces učení“, jak rádi říkají inženýři.

Tým si podle Auto Motor und Sport pochvaluje, jak rychle a dobře se čínský pilot učí. Jeho největší slabinou byly kvalifikace, ale i tam dochází ke zlepšení. Čou už dokázal postoupit do třetí části a dokonce porazit Valtteriho Bottase.

Naopak Pourchaire je sice ve F2 druhý, ale jeho výsledky zatím nejsou úplně stoprocentní. Tým však stále věří, že jde o jednoho z nejtalentovanějších mladíků poslední doby.

Alfa Romeo určitě nebude dělat ukvapená rozhodnutí a bude i sledovat, jak se situace obou jezdců vyvine. Sezóna F1 ještě není ani v polovině, u F2 je v polovině tento víkend. Poté čeká mladíky ještě sedm víkendů a to včetně finále v Abú Dhabí.

Doporučujeme

Články odjinud