Lowe má jasno: Kubica je znovu připraven závodit

Lowe má jasno: Kubica je znovu připraven závodit

Polák Robert Kubica má za sebou úspěšný test v Abu Dhabi. S monopostem Williams absolvoval bez problémů sto kol a je zase o něco blíže k návratu do F1. V restart Kubicovi kariéry věří i Paddy Lowe.

Kubica je jedním z několika kandidátů na uvolněné místo u týmu Williams. O návrat do formule 1 polský pilot usiluje po šesti letech od jeho těžkého havárie během rally.

Dvaatřicetiletý rodák z Krakova již v tomto roce testoval monopost Williamsu z roku 2014, a to na Silverstonu a na Hungaroringu. Nyní má za sebou první test letošního monopostu na okruhu Yas Marina, který ukázal, že by si i přes následky po těžkém zranění ruky poradil s vozem aktuální specifikace.

„Ano, není tam žádný problém,“ odpověděl technický šéf Williamsu Paddy Lowe na otázku, zda-li je Kubica na sto procent schopný absolvovat kompletní závodní víkend grand prix.

Až na malé prodlení způsobené defektem absolvoval Kubica na trati kompletní naplánovaný program a stáj Williams byla s jeho výkonem spokojena, i když jeho bezproblémové počínání na trati nemusí nutně znamenat angažování Poláka pro příští sezónu.

„Robert odvedl skvělou práci. Velmi nás potěšil počet kol, která absolvoval. Je to zároveň velmi zkušený jezdec, který nám poskytoval výbornou zpětnou vazbu,“ řekl Lowe pro motorsport.com.

Paddyho Lowea ohromilo Kubicovo odhodlání, se kterým jde za návratem do „královny motorsportu“.

„Robert je jezdcem, kterého jsme všichni již od jeho začátků v F1 obdivovali. Jeho touha po návratu po té nehodě je ukázkou jeho charakteru.“

Kubica je v současnosti jedním z největších favoritů na zisk závodní sedačky u Williamsu. Tým by chtěl o jezdecké sestavě rozhodnout do Vánoc.

Foto: Profimedia 

Doporučujeme

Články odjinud